SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Flickor 2013 (F8)
Välkommen till Åhus Handboll och F-13
Vi tränar i Sånnahallen:
  • Lördagar 9:15-10:15 Sånnahallen A
  • Tisdagar 17:15-18:15 Sånnahallen B
Alla flickor födda -13 är varmt välkomna till våra träningar.
Vi har full förståelse för att barn i den här åldern har olika aktiviteter som i vissa fall krockar med någon av träningstiderna, då går det givetvis bra att meddela detta i den kallelse som skickas ut inför träning och match.
 
Vi som tränar och leder laget heter David Boere och Mikaela Dhyring med hjälp av Julia Ericsson (f-08). Vi har alla tre en stor kärlek till sporten och har själva spelat handboll i många år, Julia är aktiv i truppen för flickor födda 2008.
 
Vi tränar tillsammans två dagar i veckan och är just nu runt 15 tjejer födda 2013 som tränar och spelar tillsammans.
Information om seriespel för barn hittas här
 
På träningarna fokuserar vi på att lära känna varandra, att ha roligt tillsammans som lag och att uppmuntra aktivitet med och utan boll. 
 
Vi ses i hallen!
Mickan och David
 
Samtliga veckobrev för Flickor 2013 ligger publicerade under kategori Nyheter.
Viktig info till er föräldrar
2022-04-12 11:54

Hej, viktig information angående hur vi som ledare arbetar med tjejernas utveckling och vad vi anser om förälderns roll i tränings- och matchsammanhang, ligger i våra dokument under Övrigt. 

 

Där finns även sammanfattning kring vår ledarfilosofi, prioriteringar samt hur vi förhåller oss till dels Åhus Handbollsförening dels Svenska Handbollsförbundets riktlinjer och målsättningar. 

 

Efter helgens sammandrag i Ystad känner vi att det återigen är viktigt att poängdera det vi förmedlar i dokumentet och ber er alla att läsa vid tillfälle. Det är mycket, men viktig, information. 

 

Stort tack, Mickan, David och Julia. 

v.12
2022-03-26 17:01

Hej handbollstjejer och föräldrar!

27/3 Sammandrag i Hörby (IK Lågan arrangerar), OBS samling 9.00 i Hörby Sportcenter, ta med skor, vattenflaska och frukt. Spelschema ligger på vår web under Dokument-Matchinfo. Vi har anmält två lag och kommer att mixa spelare lagen emellan.

9/4 Gemensam aktivitet tillsammans med F2014 i Furuboda simhall. Vi samlas utanför 12.20 för att plaska och leka mellan 12.30-13.30, vi har med oss lite fika så glöm inte att kommentera i era svar med hur många ni blir. 

10/4 Sammandrag i Ystad (Ystad IF arrangerar), samling kl.12.00 i Västervångshallen. Tiden kan komma att ändras beroende på hur många lag de får ihop.

24/4 Sammandrag i Lund "Kraftringen cup" (H43 arrangerar), vi återkommer med tid, kallelse går ut under dagen, observera att angiven tid inte stämmer, kallelsen uppdateras så fort vi fått info senast den 14 april. 

Samåkning pratade vi om på föräldramötet och i kallelser som ses i appen/webläsaren, går det att trycka på "Skapa körning" alternativt "Behöver skjuts", behöver ni hjälp med detta är det bara att höra av sig. Samåkning gäller både träningar och matcher. 

Kod in till hallen vid träning är alltid 1111.

* Mötesanteckningar 
från Föräldramötet ligger på vår web under Dokument-Föräldramöte.


Bra vecka, träning som vanligt i tisdags. I April månad tränar vi tillsammans med F2014 på tisdagar som tidigare, under maj månad har vi fått tillgång till hallen trots att tiderna egentligen sträcker sig till sista april, då tränar vi själva tisdagar och lördagar. Vi tränar inomhus maj månad ut och återkommer med tider och dagar för "beachträning" utomhus inför Åhus Beach.

Dagens lördagsträning var en uppladdning inför morgondagens matcher, lite regler, lekar och spel, tjejerna är otroligt engagerade och visar att de vill förstå varför de genomför övningar, många gånger vill de också förklara själva hur de uppfattar situationer och kommer med egna idéer och inspel på lösningar. 

Vi pratar fortsatt mycket om samanhållning, laganda och gemenskap, hur vi beter oss mot varandra, hur vi peppar, uppmuntrar och stöttar våra lagkompisar och samtidigt behåller fokus på det vi gör. De är ett fantastiskt bra gäng och vill såklart prata av sig när de träffas, leka och busa tillsammans, just nu försöker vi få dem att tänka "Handboll" under den tid vi tränar och spelar. Det är helt ok att dyka upp en stund innan och stanna kvar en stund efter, träningar för de som vill för lite lek och bus där det finns utrymme, vi ledare är oftast på plats ca 15 minuter innan!


Tack för den här veckan, Mickan är tillbaka med samtliga skelettdelar intakta från en vecka på snowboard i Sälen, David synkar uppdrag med fotbollssäsongen där han även tränar Elviras storebror, med bravur och Julia klonar sig själv så fort hon får chansen för att kunna vara på egna träningar och matcher samtidigt som hon briljerar på våra. 
Vi ses imorgon för de som ska spela, på tisdag för de som kan och nästa lördag om inte innan dess. 
Mickan, David och Julia. 

v.10
2022-03-12 18:15

Hej handbollstjejer och föräldrar. 

Varulotteri: Vinstlista för varulotterna vi sålt/köpt ligger på ÅHB hemsida.
Föräldramöte: Mötesanteckningar ligger inom kort på ÅHB hemsida -F8 (2013)
Kod till hallen: Koden för att komma in till hallen när vi har träningar och match är 1111
Aktivitet den 9 april: Furuboda simhall 12.30-13.30 för F8 och F7 som gemensam aktivitet för att gå in i vår nya konstellation av samarbete framåt. Fika kommer att finnas. Bad gäller endast spelare, föräldrar får gärna vara på plats!
High Five med Valter Chrintz: Kallelse med info har gått ut för en happening på herrarnas A-lagsmatch. Mickan kommer att vara på plats!

Stort tack för ett bra föräldramöte, roligt att vi kunde ses och att det var så många som kunde delta, det är bra att vi får ses, lära känna varandra och få till bra dialoger för att optimera vårt gemensamma intresse; våra ungars handbollsspelande, bra dialoger och synpunkter! Anteckningar från detta kommer i dagarna och läggs på vår sida på Åhus Handbolls websida. Tack Johanna för anteckningar!

Vad gäller veckans träningar har vi haft bra uppslutning, de fortsätter att växa och frodas men framförallt utvecklas i sin handbollsteknik och förståelse för vad och varför vi gör de övningar vi gör. De ser alla fram emot matcherna imorgon och spelschema ligger under Dokument på sidan. 

En ny WhatsApp-grupp är skapad, om någon saknar inbjudan till den, hör av er till mig! Gruppen är nu enbart för föräldrar med tjejer som spelar i F8 (2013).

Instagramkontot Julia, vår eminente hjälptränare håller koll på, heter åhushandbollf13 för er som vill följa våra upptåg i bilder. 

Nu, helg och laddning inför morgondagen, vi ses 10.00 vid entrén!
Mickan, David och Julia

v. 9
2022-03-06 10:31

Hej handbollstjejer och föräldrar!

Först; snyggt jobbat med fiket. På grund av inställda matcher och andra förändringar som kan ske, har det justerats en aning fram och tillbaka, fint att ni löst det på ett bra sätt, stort tack till Elsas pappa Per som heroiskt tog ansvar för att informera om dessa förändringar som dessvärre inte noterats i schemat på webben utan endast på anslagstavlan i hallen, tack Per! :) 

Veckans träningar har gått enligt plan, Mickan är kurerad från pandemi och tjejerna briljerar som vanligt. Vi fortsätter träna på spelförståelse och samarbete, lördagsträningen avslutades denna gången med "Bokstav-av-massor-med-handbollstjejer-på-ett-golv" där de tillsammans skulle forma bokstäver med sina kroppar. Kul och lärorikt, att kommunicera och planera tillsammans är en viktig grundfaktor i vår sport. 

Match: 13 mars i Sånnahallen, 27 mars i Hörby Sportcenter och NYTT DATUM för sammandraget i Ystad de dragit ihop utanför seriespelet för att få ännu mera matchtid, är 10 april i Västervångshallen, Ystad, kallelse uppdateras.

Spelschema för 13 mars ligger på vår web under dokument. 

Föräldramöte: Agenda ligger på vår web under Dokument, vi ses i pingisrummet precis intill entrén (i slussen)


Tack för den här veckan!
Mickan, David och Julia

v. 8
2022-02-26 13:57

Hej handbollstjejer och föräldrar!

Helgen är kommen och veckans träningar genomförda. I Tisdags övade David upp benstyrkan i norska fjällen vilket betydde att... Micke (tränare för f-14) höll i trådar och kommandon vilket han gjorde med bravur och lite till. Mickan och Julia var på plats men deltog i övningarna vilket utmanade både bollkontroll och tävlingsinstinkt i moment "kasta bollar till andra sidan och se till så att de inte kommer över igen", bland annat. 

Lördagsträningen handlade om passningar, samarbete och kreativt tänkande. Tjejerna skulle ta sig två och två över planen med en studspass mellan sig, sedan tre och tre för att utveckla rörelseförmåga med boll. Därefter skulle de utföra samma moment i en "anfall-försvar" situation för att avsluta träningen med en teamövning. Teamövningen gick ut på att placera varandra i ett led baserat på olika faktorer som första bokstaven i deras förnamn, födelsemånad och antalet familjemedlemmar. De förstod snabbt att lika bokstäver och månader innebar nästa skiljefaktor, att familjekonstellationer kan se olika ut baserat på vem man frågar och att alla synsätt är "rätt". 

Påminnelse: Sånnafiket-vecka för F2013/2014 nästa vecka (v.9), info finns på vår web under dokument och "Fiket", sammandrag och matcher i Sånnahallen den 13 mars (kallelse ligger i appen), föräldramöte den 12 mars (kallelse i appen). 

Sammandrag i Sånnahallen 13/3: Matchvärdar den här gången är Majas föräldrar och Lovas föräldrar. Info om hur detta går till finns på vår web under Dokument och "Matchvärd INFO". Hör av er om det dyker upp frågor! Spelschema kommer upp i samma dokumentmapp den 1 mars (deadline för de besökande lagen att svara på inbjudan)

Sammandrag Ystad 3/4: Vi har blivit inbjudna av Ystad att tillsammans med dem och Stavsten spela tre matcher under deras träningstid, superroligt tycker vi och har givetvis tackat ja. (Kallelse till detta kommer under dagen)

Och det var allt för denna gången, hej!
Mickan, David och Julia

 
BLUE Exclusive
BLUE Member
Barn & ungdomssponsor
Klädsponsorer
1995 klubben
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten