SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Flickor 2013 (F9)
Välkommen till Åhus Handboll och flickor födda 2013 (F9)
Vi tränar i Sånnahallen:
  • Tisdagar klockan 17.15-18.15 i B-hallen (samling 17.00)
  • Lördagar klockan 9.30-11.00 i A-hallen (samling 9.15)
Alla flickor födda 2013 är varmt välkomna till våra träningar.
Vi har full förståelse för att barn i den här åldern har olika aktiviteter som i vissa fall krockar med någon av träningstiderna, då går det givetvis bra att meddela detta i den kallelse som skickas ut inför träning och match.
 
Vi som tränar och leder laget heter David Boere och Mikaela Dhyring med hjälp av Julia Ericsson (född 2008). Vi har alla tre en stor kärlek till sporten och har själva spelat handboll i många år, Julia är aktiv i truppen för flickor födda 2008.
 
Vi tränar tillsammans två dagar i veckan och är just nu 18 tjejer födda 2013 som tränar och spelar tillsammans.
Information om seriespel för barn hittas här
 
På träningarna fokuserar vi på att lära känna varandra, att ha roligt tillsammans som lag och att uppmuntra aktivitet med och utan boll. 
 
Vi ses i hallen!
Mickan och David
 
Samtliga veckobrev för Flickor 2013 ligger publicerade under kategori Nyheter.
Schema för bemanning av cafeteria och våra egna sammandrag
2022-09-29 14:25

Hej!
Nu ligger schema för bemanning av cafeteria under vår tilldelade vecka 2 2023 (9-15 januari) här

 

Observera att ha koll på eventuella ändringar och annat i schemat på Åhus Handbolls hemsida samt instruktioner via länk i dokumentet.

 

Tränarna

Sammandrag i Bjärnum 1 oktober
2022-09-27 20:13

Nu ligger spelschema och gruppindelning på vår web Spelschema Bjärnum 1 oktober

 

Vi ses på lördag 11.30 vid entrén. 

Kom ihåg vattenflaska, skor, en frukt eller liknande (ej läsk eller godis) och ett stort leende :)

 

Tränarna

Info om säsongsavslutning och föräldrautbildning
2022-05-24 22:06

Hej handbollsföräldrar!

Nu är säsongen 2021/2022 snart slut och vi kliver efter sommarlov och semestrar in i säsong 2022/2023 med allt vad det innebär. Tjejerna blir då F9 och en ny omgång av sammandrag, träningar och härliga upplevelser tillsammans.

Inför säsongen kommer vi att bjuda in till föräldramöte som överenskommet på vårt senaste föräldramöte, mer info om detta när det närmar sig. 

Vad som däremot närmar sig är vår sista träning för den här säsongen och har meddelat i vår WhatsApp-grupp att vi tänkte träna tillsammans med er föräldrar och eventuella syskon. Vi påminner om att kommentera i närvaron med namn på er dotter och antal vuxna samt syskon (Melissa+2+1) inför planeringen. Är det enbart dottern som deltar, skriv gärna namn i kommentar så att vi vet om någon missat info. Ta gärna med egen fika till efteråt!

Vi har fått ett bra erbjudande från klubben till er föräldrar som vill engagera er ytterligare i handbollens värld, främst vad gäller tips och trix angående att stötta spelare på och utanför plan, men även grundlig genomgång i regelverk och metodik. Läs mer här: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1614140
Passa även på att hänga med andra föräldrar till handbollsungdomar i kommunen. Tid och plats: 30 maj klockan 18-19.30 i Söderportskolan, Kristianstad


Träningstider för beachhandbollen blir klockan 10-11 på lördagar, vi återkommer när vi vet vilken vecka vi kan sätta igång. 

Må gott, Mickan, David och Julia

Viktig info till er föräldrar
2022-04-12 11:54

Hej, viktig information angående hur vi som ledare arbetar med tjejernas utveckling och vad vi anser om förälderns roll i tränings- och matchsammanhang, ligger i våra dokument under Övrigt. 

 

Där finns även sammanfattning kring vår ledarfilosofi, prioriteringar samt hur vi förhåller oss till dels Åhus Handbollsförening dels Svenska Handbollsförbundets riktlinjer och målsättningar. 

 

Efter helgens sammandrag i Ystad känner vi att det återigen är viktigt att poängdera det vi förmedlar i dokumentet och ber er alla att läsa vid tillfälle. Det är mycket, men viktig, information. 

 

Stort tack, Mickan, David och Julia. 

v.12
2022-03-26 17:01

Hej handbollstjejer och föräldrar!

27/3 Sammandrag i Hörby (IK Lågan arrangerar), OBS samling 9.00 i Hörby Sportcenter, ta med skor, vattenflaska och frukt. Spelschema ligger på vår web under Dokument-Matchinfo. Vi har anmält två lag och kommer att mixa spelare lagen emellan.

9/4 Gemensam aktivitet tillsammans med F2014 i Furuboda simhall. Vi samlas utanför 12.20 för att plaska och leka mellan 12.30-13.30, vi har med oss lite fika så glöm inte att kommentera i era svar med hur många ni blir. 

10/4 Sammandrag i Ystad (Ystad IF arrangerar), samling kl.12.00 i Västervångshallen. Tiden kan komma att ändras beroende på hur många lag de får ihop.

24/4 Sammandrag i Lund "Kraftringen cup" (H43 arrangerar), vi återkommer med tid, kallelse går ut under dagen, observera att angiven tid inte stämmer, kallelsen uppdateras så fort vi fått info senast den 14 april. 

Samåkning pratade vi om på föräldramötet och i kallelser som ses i appen/webläsaren, går det att trycka på "Skapa körning" alternativt "Behöver skjuts", behöver ni hjälp med detta är det bara att höra av sig. Samåkning gäller både träningar och matcher. 

Kod in till hallen vid träning är alltid 1111.

* Mötesanteckningar 
från Föräldramötet ligger på vår web under Dokument-Föräldramöte.


Bra vecka, träning som vanligt i tisdags. I April månad tränar vi tillsammans med F2014 på tisdagar som tidigare, under maj månad har vi fått tillgång till hallen trots att tiderna egentligen sträcker sig till sista april, då tränar vi själva tisdagar och lördagar. Vi tränar inomhus maj månad ut och återkommer med tider och dagar för "beachträning" utomhus inför Åhus Beach.

Dagens lördagsträning var en uppladdning inför morgondagens matcher, lite regler, lekar och spel, tjejerna är otroligt engagerade och visar att de vill förstå varför de genomför övningar, många gånger vill de också förklara själva hur de uppfattar situationer och kommer med egna idéer och inspel på lösningar. 

Vi pratar fortsatt mycket om samanhållning, laganda och gemenskap, hur vi beter oss mot varandra, hur vi peppar, uppmuntrar och stöttar våra lagkompisar och samtidigt behåller fokus på det vi gör. De är ett fantastiskt bra gäng och vill såklart prata av sig när de träffas, leka och busa tillsammans, just nu försöker vi få dem att tänka "Handboll" under den tid vi tränar och spelar. Det är helt ok att dyka upp en stund innan och stanna kvar en stund efter, träningar för de som vill för lite lek och bus där det finns utrymme, vi ledare är oftast på plats ca 15 minuter innan!


Tack för den här veckan, Mickan är tillbaka med samtliga skelettdelar intakta från en vecka på snowboard i Sälen, David synkar uppdrag med fotbollssäsongen där han även tränar Elviras storebror, med bravur och Julia klonar sig själv så fort hon får chansen för att kunna vara på egna träningar och matcher samtidigt som hon briljerar på våra. 
Vi ses imorgon för de som ska spela, på tisdag för de som kan och nästa lördag om inte innan dess. 
Mickan, David och Julia. 

 
BLUE Exclusive
BLUE Member
Barn & ungdomssponsor
Klädsponsorer
1995 klubben
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten