SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Flickor 2013/14 (F8/7)
Välkommen till Åhus Handboll och F2013/2014!
Vi tränar i Sånnahallen (B-hall):
  • Lördagar 9:15-10:15 Sånnahallen B
  • Tisdagar 17:15-18:15 Sånnahallen B
Alla flickor födda -13 och -14 är varmt välkomna till träningen.
Vi har full förståelse för att barn i den här åldern har olika aktiviteter som i vissa fall krockar med någon av träningstiderna, då går det givetvis bra att meddela detta i den kallelse som skickas ut inför träning och match.
 
Vi som tränar och leder laget heter David Boere och Mikaela Dhyring med hjälp av Julia Ericsson (f-08). Vi har alla tre en stor kärlek till sporten och har själva spelat handboll i många år, Julia är aktiv i truppen för flickor födda 2008.
 
Vi tränar tillsammans två dagar i veckan och är just nu ett 20-tal tjejer födda 2013 och 2014 som trivs och utvecklas som lag. I år är vi även anmälda till seriespel (kalender: Åhus F-13/14) och ser mycket fram emot detta. 
Information om seriespel för barn hittas här
 
På träningarna fokuserar vi på att lära känna varandra, att ha roligt tillsammans som lag och att uppmuntra aktivitet med och utan boll. 
 
Vi ses i hallen!
Mickan och David
 
Samtliga veckobrev för Flickor 2013/2014 ligger publicerade under kategori Nyheter.
v. 48
2021-12-04 12:35

Hej handbollstjejer och föräldrar!

Idag är det lördag, om någon skulle ha missat det. Det är även vinter, det kan knappast ha undgått någon. 

Idag vill jag börja veckan med att kommentera ett utskick från Åhus Handboll som gjordes igår den 3/12. Det var ett mail med en nyhet från klubben innehållande ett erbjudande om resa till Tyskland och Bordershop för inhandling av alkohol inför julhelgen. Jag har direkt efter träningen skickat ett mail till vår styrelse och samtliga ansvariga för vår ungdomsverksamhet med en uppmaning om att skicka ut ett nytt mail med en ursäkt till samtliga föräldrar och medlemmar i klubben samt ett förtydligande kring vad vi som förening har för ansvar gentemot våra barn och ungdomar i fråga om deras bästa i alla läge. Mailet jag skickat kommer jag att dela med mig av i ett separat utskick, där står det även att jag som ledare och tränare inte står bakom den typen av uppmaning. Har ni frågor angående detta, hör av er till mig så ska jag göra allt jag kan för att svara er på ett korrekt och sakligt sätt. Mickan

Nu till det som vi ska kunna berätta om varje vecka, hur otroligt fantastiska, engagerade och underbara era döttrar är på handbollsplanen, precis där de hör hemma. 

Tisdagsträning tillsammans med hela gänget, match och fokusövning stod på agendan, tjejerna behöver ibland påminnas om att fokusera på vad vi ledare säger, det övar vi gärna på med roliga lekar och så var fallet i tisdags. När David säger "banan", ska vi inte ställa oss som en banan eftersom det bara var "händerna på knäna, på huvudet och bollen" som var ordern, inte heller när Mickan säger "BOLL" skulle det jagas boll, något som gav blandad respons eftersom Mickan också är "tränare och bestämmer", kul att dom har förtroende för oss alla :)
Dagens lördagsträning startade med gemensam samling i A-Hallen, vi var många på träningen idag, så roligt, och pepparkakor eftersom det lovats en överraskning efter flickor 13 match för några helger sedan. Utmaningen var att bollen skulle passera alla spelare i laget innan avslut, detta gick över förväntan och pepparkakor blev det. Vi vill påminna om Instagramkontot -åhushandbollf13- för de som vill se lite bilder och filmer från träningar och sammandrag, om någon vill öppna ett konto för flickor 2014 kan ni kontakta Julia så hjälper hon er! Återigen, sund förnuft, fråga den som blir fotograferad och ni föräldrar som inte godkänner att er dotter syns på Instagram, meddela oss! 

Föräljning: Länk till att registrera sig som säljare för att kunna registrera era order: https://www.kirratochklart.se/startaforsaljning/58a4db57
Ni har tidigare fått länk till Mina Sidor, men för att kunna logga in där behöver ni registrera er och det görs alltså via ovan länk. Ljusen levereras i Februari så det finns gott om tid, vi har redan över 1000:- i kassan och det är superroligt. 

Avslutning: Påminnelse om avslutning tillsammans med pojkar 2013 den 20/12 kl. 17.30, kallelse ligger i SportsAdmin. 

Match: Sammandrag för flickor 2013 blir 18/12 10.00 med samling i hallen 9.00 i Höör med H65 som arrangör, kallelse kommer under dagen! 


Ha en fantastisk helg, vi hörs och ses snart igen!
Mickan, David, Julia, Davor och Micke

V. 47
2021-11-27 13:11

Hej handbollstjejer och föräldrar!


Veckobrevet är här och så även lördagen, och snön (typ)!

Veckans träningar har gått som tåget, i tisdags var vi många ledare på plats och tjejerna verkar ha accepterat oss alla, Micke och Davor har kommit in i gruppen som om dom aldrig gjort annat. Så roligt och väldigt positivt för våra framtida handbollsstjärnor. Vi spelade doppboll och hade en ny spelare med oss, Molly född 2014, välkommen Molly! Vi har även Hanna född 2012 som spelar tillsammans med oss i 2013/214-laget, Hanna är från Degeberga och går i samma klass som Elvira, nu har vi stor spridning geografiskt med tjejer från Åhus, Degeberga och Vittskövle. Kul!

Idag var vi ganska få anmälda till träningen så vi beslutade oss i veckan att slå ihop gruppen för att hålla kvalité. Nio tappra stjärnor använde tennisbollar i övningarna för att träna upp bollkontroll och en målduk som hjälper oss att sikta. Vi inledde träningen med några medidationsövningar och avslutade med att Mickan läste upp meningar som; JAG ÄR FANTASTISK, JAG ÄR STARK, OM NÅGON GÖR NÅGOT SOM INTE KÄNNS BRA, SÄGER JAG STOPP som tjejerna i kör  efterhärmade och därefter en kort dialog om vad dessa meningar kan tänkas betyda för oss som individer och lag, alla tjejer hade FANTASTISKA inspel och bra perspektiv att dela med sig av, underbart att lyssna på. 

NärvaroVi vill påminna om att anmäla närvaro/frånvaro i appen, det fungerar superbra i de allra flesta fall, det är ännu viktigare nu när vi är många ledare som ska synka i planeringen. Vi har även lagt in "Svara senast" i kallelsen. 2 dagar innan aktuell träning önskar vi svar och kallelsen går framöver ut automatiskt 6 dagar innan träningstillfället. Tack!

Shorts: Det saknas ett fåtal shorts för utbyte till rätt storlekar, lämna in de ni har hemma vid nästa träningstillfälle så att vi kan genomföra bytet.

Lagkassa: Vi har fortfarande ca 600:- i kassan att hitta på något roligt föri vår, försäljningen är öppen till och med februari så än har vi gott om tid på oss. Ordrar registreras på "Mina Sidor" via https://www.kirratochklart.se/minasidor
Registrera er som säljare om ni vill sälja ljus, antingen kan köpare registrera egna ordrar direkt via länken ni kan dela till er web-shop eller använda orderbladet och själva registrera därifrån. 

JulmysDen 20 December, måndag klockan 17.30-18.30 är vi välkomna att leka, fika och spela lite mixmatcher tillsammans med pojkar 2013. Det kommer att delas ut lite diplom och vara en rolig "avslutning" på året. Träningar fortsätter som tidigare kommunicerats, hela december och i januari för de som vill och kan. Kallelse till detta kommer!


Ha en FANTASTISK helg och klappa tjejerna på axeln från oss!
Mickan, David, Julia, Davor och Micke

v.46
2021-11-20 13:53

Hej handbollstjejer och föräldrar!

 

Näst sista dagen på vecka 46, vissa kallar den ”godisdagen”, andra…lördag. Oavsett vilket, är det dags för veckans sammanfattning.

Veckans andra dag var en tisdag där träningen inleddes med lagfotografering. Foton blev tagna, lappar lämnades in, leende handbollsspelare stoltserade i matchoutfit framför en karismatisk fotograf och träningen blev… karismatisk. Vi ”chillade” en aning, passade bollar till varandra och lurades av David att stå som bananer för att sekunden efter jaga boll, övningen gick ut på att lyssna och lyda order -När jag säger KNÄ, ha händerna på knäna, när jag säger HUVUD, ha händerna på huvudet, när jag säger BOLL, ta bollen, ingenting annat… Den enda som inte ställde sig som en banan var Mickan. Trots eller lydnad, det lämnas osagt.

Lördagsträningen var spännande i inledningen eftersom vi inte kunde komma in med "tag" i stora entrén utan fick via tips från David som då befann sin i landet med pölse, att gå in via C-Hallen, det funkade. Därefter kunde vi sätta igång och började med att fira Svea som i går fyllde 8 år! HIPP HIPP HURRA Svea.
Sen uppdelning och fantastiskt bra genomförda träningar, otroligt roligt att höra hur bra det gick för dröm-duon Micke och Davors första pass för 2014-tjejerna, HURRA även för det. För 2013-spelarna som stack bort till A-Hallen efter samling, inleddes träningen med BRA stationer som går att se på vår Instagram och i WhatsApp-gruppen. I övrigt har samtliga tjejer passat boll, stegat, studsat och snackat en del om favoritgodis.

Match Imorgon söndag spelar tjejer födda 2013 match i Tollarp sporthall, matcherna börjar 10.00 och samling i hallen 9.00. Spelschema ligger i mappen Dokument-Matchinfo på vår web-sida för den som är intresserad. Vattenflaska, skor och matchkläder tas med ni som fortfarande har hemma. Lag-mamma Sara har förberett med frukt till tjejerna och ni som inte ska spela, kom gärna till hallen och heja med Bruno som anländer tillsammans med Elvira imorgon.

Matchställ Samtliga matchtröjor OCH shorts ska samlas in efter matchen och för er som inte kommer till Tollarp, tisdagens träning. Detta för att vi äntligen fått nya shorts i lite mindre storlekar, tröjorna ska inventeras och matchas ihop med dessa. Därefter gäller följande: Klubben har köpt in matchställ för de spelare som tidigast spelar i serie F8/P8, alltså i år födda 2013. För spel i F7, barn i år födda 2014, är det tryckta bomullsT-shirt och egna byxor som gäller vid matchspel.

Lagkassa Försäljningen av ljus går lysande och vi har just nu 600 kronor att få utbetalda i slutet av februari nästa år. Ett tips för er som vill sälja är att dela länken till ”lagets web-shop” i sociala medier (länken hittas i Mina Sidor när man loggar in på Kirratochklart.se), ett annat är såklart den klassiska metoden -lämna sitt beställningsformulär på bordet i matsalen på jobbet-, ett tredje förslag är att tjata ut mormor… Hur som helst, kul att vi får lite ekonomiskt tillskott att hitta på någonting för, första köpet blir som sagt ett träningsset till laget!
Ps. En köpare har erbjudit sig att bidra med vattenflaskor till laget, visserligen min arbetsgivare K-Fastigheters största konkurrent och en tidigare kollega, vi får se om Jacob Karlsson kan tänka sig ett motbud.

Jullovet Japp, vi är snart där. Vi kommer att erbjuda träning för de som vill och kan hela december med undantag för juldagen den 25/12. Dels för att lov och ledighet för många barn inte är vad de önskar, dels för att rörelse kan behövas för oss ledare efter ett antal julbord, anmäl närvaro i kallelser som vanlig för planering, blir vi väldigt få, äter vi överblivet julgodis och lyssnar på Idas sommarvisa tillsammans.

 

Tack för den här veckan, vi ses nästa!

Mickan, David och Julia

v.45
2021-11-13 13:58

Hej handbollstjejer och föräldrar!

Lördag igen och veckans sammanfattning, blandad info och som vanligt eloge till era döttrar. 

Tisdagens träning var...matchinspirerad! Uppvärmningsbana, fysiska utmaningar och spel. Vi välkomnade även Hanna till laget, välkommen Hanna, vi är allihop övertygade om att du kommer trivas som fisken i gänget av andra fiskar. 
Lördagsträningen är precis avslutad och första tillfället som "uppdelade" i 2013 respektive 2014 genomfört. 

Som väntat och förväntat, blir det såklart lite förvirring när laget som dom känner det, delas upp och halva skaran flyttas till en, för dem, ny hall, och ena halva blir kvar. Det var också nytt för några av dem med  med nya tränare och ledare, även själva träningsupplägget var annorlunda för 2014-tjejerna där Davor och Micke med hjälp av Fredrik planerat och genomförde träningen på egen hand. Med några få missar i kommunikationen mellan ledarstaben, förvirrade det även en aning för oss vuxna. Hör gärna av er till oss om det skulle dyka upp frågor, funderingar eller annat som känns oklart hos tjejerna!
Vi har en process framöver som vi tar fullt ansvar för och efter dagens träning hade vi tränare (David, Mickan och Julia med Davor och Micke) en sittning där vi mer konkret diskuterade planen framåt, när och hur vi genomför de förändringar vi behöver göra, vilka filosofier vi utgår från och alltihop för våra spelares bästa. Vi är alla rörande överens om att vi har samma syn på vad som komma skall, att vi har täta dialoger och att vi tar en sak i taget för att tryggheten i laget ska hållas intakt. Vi är säkra på att detta kommer att bli kanonbra! Men vi är också medvetna om att det dyker upp funderingar, dom vill vi gärna ta del av för att komma vidare på rätt sätt.

Som planen ser ut, är tisdagsträningen oförändrad, vi ses allihop i B-Hallen för gemensam träning, Micke och Davor kommer att vara med och genomföra träningen tillsammans med oss, där det finns tillfälle att ha övningar på två sidor av hallen precis som tidigare, håller Micke och Davor i den ena, vi i den andra. 

På lördagar blir det som vi tidigare kommunicerat, samling för hela laget i B-Hallen, därefter går 2013 över till A-Hallen med Mickan, David och hjälp av Julia, för att genomföra träningen. Davor och Micke stannar med 2014 med egna och delvis gemensamma träningsupplägg för att succésvit ta över helt och hållet.

Lagfoto: Innan träningen den 16/11 har vi fotografering för laget, vi ses allihop 16.45 vid hallen, tröjor kommer att finnas på plats, ta med era röda shorts ni som har, även matchtröjor ni som inte ännu lämnat in dem.Nu håller vi helg!
Mickan, David och Julia

v.44
2021-11-06 14:30

Hej handbollstjejer och föräldrar!

Ny månad och ytterligare en vecka närmre jul. Själv kände jag av kylan och mörkret på nära håll där jag stod längst med väg 21 klockan 17.30 igår utan el i bilen. Viljan var inte starkare än kapaciteten den här gången, däremot var bärgaren både villig och kapabel att rädda min helg genom att anse närmaste laddstolpe en fredag kväll vid avfarten Härlöv, vara den på min tomt i Åhus. Efter svårigheter med att sedan få loss laddsladden från bilen imorse, kunde helgen och veckans sista träning börja!

I veckan genomfördes en tisdagsträning. Uppvärmningsbana med teknik, kondition och koordination kombinerat, därefter matchspel på stora mål. Melissas lillasyster Maya gästspelade och tjejerna verkar ha tagit väl hand om henne efter att hennes mamma missat att friidrotten var inställd, hon vill nu byta lag till storasysters och det visar hur pass omhändertagande och anpassningsbara laget är. De är verkligen starka som grupp!

Lördagens träning började som vanligt med en samling och samtal kring vad vi ska tänka på under passen, att vi ska ha roligt tillsammans, detta blir bara mer och mer självklart för dem allihop. Vi passade dessutom på att prata lite om framtiden, att vi är många nu och att vi på lördagar framöver kommer att träna samma tid men i olika hallar. Vi förklarade för tjejerna att vi behöver planera och utföra träningar utifrån vilken ålder (årskurser) tjejerna tillhör för att de ska få så bra stöttning och utveckling som möjligt. Några av dem har koll på vilket år de är födda, vissa inte, därav var årskurser vår utgångspunkt. 
Vi presenterade även Micke (Miras pappa) och Davor (Olivias pappa) som blivande tränare för de tjejer som nu går i ettan, där även Fredrik (Ellens pappa) som också presenterade sig för gruppen, är med och stöttar upp på lördagar. Fredrik tränar idag flickor födda 2012 och har bra erfarenhet i klubben och av ledarskap. Det är viktigt att tjejerna känner sig trygga i att vi fortfarande är deras tränare men att det framöver när alla känner sig redo, är Micke och Devon som tar över. Några frågor dök upp, vi svarade på de vi fick men hänvisade även till er föräldrar om funderingar kommer mellan träningstillfällen. Självklart kan ni kontakta oss för att få hjälp att svara eller tydliggöra någon del i processen för dem när vi ses. Tydligt är dock att de ser varandra som ett och samma lag och att födelseår inte varit en faktor i sammanhållningen, härligt att det är så och det behöver vi ta hänsyn till!
BRA uppvärmning efter att de flesta uttryckt att vi pratat för mycket, sedan passningsövningar och pulshöjande jakt efter boll. 

Lördagar from v.45: Vi samlas allihop i B-Hallen nästa lördag, därefter stannar F-2014 kvar och F-2013 går över till A-Hallen. Vi ledare delar upp oss och genomför träningen precis som tidigare men med hjälp av vår framtida ledar-trio. Det är ännu viktigare nu att närvaron i appen stämmer för planering. 

Lagfoto:
 Tisdagen den 16/11 kl. 16.45 samlas vi i B-Hallen för lagfotografering. Vi kommer att ha matchställ på oss, ha de röda shortsen på, ni som har tröjor hemma, viktigt att dessa tas med!
Om det är någon som har svårt att hinna i tid, hör av er till oss eller någon i laget för skjuts! Ni som inte fyllt i lappen för medgivande om fotografering, gör gärna det på träningen på tisdag eller nästa lördag. 

Match: 21/11 är det match i Tollarp, f-2013 är kallade och samling är kl. 9.00, sista dagen för anmälan till match är 11/11.
F-2014 kommer troligtvis att ha ett sammandrag i december, vi återkommer med mer info.

Aktivitet med laget: 19/12 11-13 (söndag) har vi tänkt hitta på någonting tillsammans, boka gärna in datum, kallelse kommer när vi har bekräftat aktivitet. Tanken är någonting roligt att göra tillsammans med er föräldrar och att avsluta med lunch. Eventuella syskon är givetvis välkomna att äta tillsammans med oss!

Lagkassa: Vi tog ett beslut på föräldramötet att ha en säljaktivitet som ska vara frivillig, det finns nu en länk till "vår" web-shop där ni kan gå in och registrera er som säljare och även lägga in eventuella beställningar innan 28/2 då vi samlar alla order för bekräftelse och leverans. Pengarna vi får kommer att användas till en lagkassa för respektive lag (14/13) och gå till aktiviteter, frukt mellan matcher och i bästa fall ett tränings-set till tjejerna.
Just nu är det ljus vi säljer och eventuellt kör vi ett gemensamt race i anslutning till den aktivitet vi bokat i december.
Länk för registrering av säljare: https://www.kirratochklart.se/startaforsaljning/58a4db57
Länk till web-shop (kan även delas i sociala medier m.m.)https://www.kirratochklart.se/shop/58a4db57-804f9615Tack för den här veckan, vi ses på tisdag!
Mickan, David och Julia.

 
BLUE Exclusive
BLUE Member
Barn & ungdomssponsor
Klädsponsorer
1995 klubben
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten