Åhus Handboll vs Höörs HK H65 - Fredag 22 feb 19:30
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Nervkittlande avslutning för Åhus Handboll
2019-02-09

Under fredagskvällen vankades det återigen match i Sånnahallen. För motståndet stod fjolårets SM-finalist, HK Malmös ungdomslag. Ett lag med flertalet unga spelare som fått testa på spel i Handbollsligan, en tuff uppgift för hemmalaget med andra ord. En match som på förhand hade i stort sett alla ingredienser för att bli en rysare, och matchen blev också jämn hela vägen till slutsignalen. När slutsignalen till slut ljöd, stod till slut Åhus Handboll som segrare med 22-21, efter ett slutsekundsdrama utan dess like.


Matchen började med att hemmalaget hamnade i ett tidigt underläge, med 1-5. Gästerna som haft en tuff period efter vinteruppehållet, visade sig vara helt respektlösa mot hemmalaget som finns med i kampen om de positiva kvalplatserna. Malmöspelarnas respektlösa spel i kombination med hemmaspelarnas oskärpa i avsluten gjorde också att HK Malmö U satt i förarsätet under mer eller mindre de första 25 minuterna av matchen. Då hände plötsligt något hos hemmaspelarna, som hämtade in ett underläge med tre mål, och lyckades kvittera precis innan halvtid, till 13-13. Regissören bakom denna starka upphämtning under första halvleken, var den unga vänsternian Hannes Rantatalo, som började på bänken, men kom in efter fem minuter av matchen. Med två mål och flertalet framspelningar, var han ett ständigt hot mot motståndarförsvaret, som inte fick stopp på honom, och han noterades till slut för sex mål under denna match. Hannes själv var inte helt nöjd med spelet, men kunde glädjas åt de två poängen man fick med sig.


-Det är otroligt skönt att vinna en match som denna, speciellt i en jämn toppstrid som det trots allt är. Vi vet att vi har fyra poäng upp till Lågan, men det ligger i deras händer, och vi gillar att slå ur underläge. Det gäller bara att fokusera på varje match härifrån, det viktigaste är trots allt att vi lär oss mycket under denna säsong. Det är också något jag känner att vi gör, det har varit en otroligt lärorik säsong hittills, och man lär sig av de äldre samtidigt som man får ta mycket eget ansvar, avslutar den talangfulla niometersspelaren.

I halvlek var det många som satt på helspänn, men de flesta var rörande överens om att avsluten behövde bli bättre. I inledningen av den andra halvleken var det också just det publiken fick se. Hemmalaget gick upp i ledningen för första gången i matchen i första anfallet av andra halvlek.


Då tog det helt plötsligt stopp för hemmalagets anfallsspel ånyo. Detta gjorde att gästerna kunde gå upp till en ledning med ett måls marginal (15-16), en ledning som de sedan höll under stora delar av den andra halvleken. Matchen var sedan jämn, med två lag som följdes åt hela vägen in i mål, men det var till slut Åhus Handboll som skulle dra det längsta strået i denna match. Med en 1:30 kvar gjorde också just Hannes Rantatalo 22-21 till Åhus, vilket skulle visa sig bli det matchavgörande målet. Den stora matchhjälten i hemmalaget var dock den inbytta målvakten, Hugo Tillberg. Tillberg som kom in efter cirka tio minuter av andra halvlek och visade att han kunde avgöra en match i stort sett helt på egen hand, och var av förståeliga skäl väldigt nöjd efter matchen. 


-Det känns otroligt skönt så här efter matchen. Vi fick verkligen kämpa genom hela matchen, och det var otroligt skönt att kunna vinna denna matchen. Angående min egen insats är jag väldigt nöjd såklart, det var skönt att komma in och få chansen att visa vad man går för. Sen tycker jag att vi spelar väldigt bra fram till lägena, men att vi bränner alldeles för mycket avslut. Det är sånt som kommer med tiden, och vi har sagt att detta ska fungera som en lärosäsong, utan något annat uttalat mål, säger Hugo Tillberg som också blev utsedd till matchens bästa spelare.

Segern gör att Åhus Handboll avancerar upp till en andraplats i tabellen, fyra poäng bakom serieledande Lågan, och en poäng framför HK Drott. Noterbart är dock att Åhus Handboll har spelat en match mer, i den aningen haltande serien. Nästa hemmamatch spelas fredagen den 22 Februari då vi gästas av H65 Höör, kom gärna och stötta vårt Åhus Handboll i jakten på en plats i division 1 nästa säsong.   


Jacob Nalerius


Flickor -04 vidare till steg 4 i USM.
2019-02-05

Då har det varit F04:s tur att spela USM steg 3!


Vi bjöds på ett väldigt fint arrangemang i Vadstena helgen 2-3 februari! 

Hall, boende, mat, stämning kring matcherna, till och med fotografen och streaming tjänsten var i de närmaste perfekt. (se de fantastiskt fina länkade bilderna han delade med sig av).


Tjejerna varit riktigt laddade (kanske lite övertaggade). Vi startade på lördagseftermiddagen mot Hallby med ett bra och snabbt spel. Nästan varje anfall kom vi till ett fritt läge, men vi hade väldigt svårt att överlista deras eminenta målvakt och trots att vi såg relativt bra ut i spelet blev det ändå ett resultatmässigt nervöst avslut på matchen. Segern skrevs till 16-14.


Efter en välbehövlig paus med frukt och dricka så var det åter dags mot Solnas stolthet AIK. Även här spelade vi ett bra och snabbt anfallsspel och kom till bra lägen, men återigen hade vi väldigt svårt att få in bollen i mål. Efter ett rafflande avslut med ”lite” otur med domsluten i de 5 sista avgörande minuterna var det bara att lyfta på hatten och gratulera ”Gnaget” till vinsten med 17-15.


Det gjorde att härifrån och framåt var vi tvungna att vinna alla matcher för att ha chans att gå vidare. Efter att ätit och slappat på hotellet, sovit några timmar och avnjutit hotellfrukosten var det så dags att möta hemmalaget Vadstena. Tjejerna var riktigt nervösa innan, men fick en riktigt bra start i matchen och alla mentala spärrar släppte och vi kunde dra ifrån till en komfortabel vinst med 22-12. Det var stor skillnad på det mentala tillståndet hos tjejerna när vi kunde dra ifrån och inte behövde spela under resultatpress.


Då återstod endast en match och även den helt avgörande om vi skulle gå vidare till nästa steg. Såklart gällde matchen lika mycket för våra motståndare som denna gång var lokalkonkurrenten och träningskompisarna i Tollarp. Efter en mycket nervig drabbning så visade resultattavlan 19 lika när de 40 minuterna var över och det resultatet räckte till för att vi skulle ta oss vidare!


Sjukt bra kämpat tjejer!

Åhus Handboll önskar tjejerna stort lycka till i nästa steg!


Länkar till foto:

Tollarps IF - Åhus Handboll

IF Hallby HK - Åhus Handboll

Åhus Handboll - AIK

Vadstena HF - Åhus Handboll

Juniorerna till Steg 4 i USM för P18
2019-02-04
Åhus Handboll fortsätter med goda insatser i USM. Under helgen har våra duktiga juniorer varit i Helsingborg och spelat steg3 för P18. Det var en fyralagsgrupp som bestod av Åhus, OV Helsingborg, Täby och Nyköping.  

Den första matchen spelades mot OV Helsingborg i lördags, det blev en tuff tillställning där Åhus till slut fick ge sig mot ett mer fysiskt OV, slutresultatet blev 20-17. Söndagen startade med en oavgjord match mot IFK Nyköping, vilket gjorde att laget var tvunget att vinna mot Täby i sista matchen för att det skulle finnas chans till avancemang i SM-slutspelet. 

Med kniven på strupen gjorde vi en riktigt bra match och kunde till slut vinna med tre mål efter storspel av Jakob Ekelund i målet och Emil Duvander på högerkanten. I steg4 som spelas den 23-24 mars har 20 lag kvalificerat sig, det kommer bildas fyra femlagsgrupper där de två bästa lagen kvalificerar sig till steg 5 i Uppsala den 3-5 maj.

Vi önskar killarna lycka till i nästa steg!
USM Steg 4 för flickor -03
2019-01-31
Nästa Åhuslag att säkra fortsatt spel i USM är våra duktiga tjejer i flickor -03. I helgen som gick gjorde de en riktigt bra insats och vinner två viktiga matcher mot Skara och OV Helsingborg. Detta gör att tjejerna spelar vidare i steg 4. Det är tjejernas första år som A-flickor vilket innebär att de flesta lagen har många spelare som är ett år äldre. Detta gör insatsen än mer imponerande. 

Vi önskar tjejerna lycka till i kommande steg!
Vinstslista varulotteri 2018/19
2019-01-26 17:00
Under dagens match presenterades vinstlistan för Åhus Handbolls Varulotteri.
Vi vill tacka alla spelare och föräldrar för hjälpen med försäljningen. Vi tackar även alla lottköpare för ert stöd till föreningen och önskar er lycka till!

Uthämtning av vinster:
Har du vunnit? Grattis!!
Ta ett foto av framsidan av lotten och skicka denna tillsammans med dina kontaktuppgifter till kansli@ahushandboll.com
Vi återkommer under vecka 5 med hur du går tillväga för att hämta ut din vinst. 

Har du som vunnit ingen mejladress kan vårt kansli i Sånnahallen hjälpa dig med kontakten.
På måndag är vår kanslist Stanley Cederberg tillgänglig i Sånnahallen mellan 18.00-19.30, går även att nås på 0768-999160.

Ett stort tack till alla sponsorer som gör det möjligt 

att driva och utveckla vår verksamhet. 

Förmedla vårt genom att stödja våra sponsorer.


Tack även till alla spelare och föräldrar som hjälpt till med försäljning.


Åhus Handboll

Styrelse och Marknadsteam

Bli medlem i Åhus Handboll
Instagram
Nyheter från våra lag
 
BLUE Exclusive
BLUE Member
Barn & ungdomssponsor
1995 klubben
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten