Åhus Handboll vs IK Lågan 4:e januari 19:30
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Åhus Handboll upp i serieledning
2018-12-08

Efter förra omgångens bottennapp borta mot Kävlinge HK, fanns det flera frågetecken hos de knappa 300 åskådarna som bänkade sig för hemmamatch mot Hultsfreds HF. Dessa frågetecken blev allt större, efter att bortalaget gått upp i en ledning direkt i matchinledningen (1-4). Dessa frågetecken skulle däremot rätas ut, och det med råge. Detta efter att hemmalaget visat vilken enorm högsta nivå man besitter, där kreativiteten och farten flödar.


Matchen i sig började som sagt med ett piggt bortalag, som alltså gick upp till en ledning med 1-4. Därefter började Åhus Handboll sätta käppar i det berömda hjulet, något som gjordes med hjälp av en hänsynslös effektivitet. Den spelare som satte tonen i inledningen var kantspringaren Emil Duvander som noterades för tre av hemmalagets fyra inledande mål. Därefter flöt det på, det blev till slut elva mål på lika många avslut för den talangfulla högersexan som själv är förvånad över den smått succéartade säsongsinledningen.


  • I början hade vi inställningen att detta skulle bli en tuff säsong, där det skulle ta tid att komma in i denna handbollen, med mer fysiskt spel. Vi visar däremot här idag vad som gjort att det gått så bra. Vi springer sönder våra motståndare helt enkelt, de hänger inte riktigt med, och det är också därför det blir så stora siffror, säger den landslagsmeriterade Åhusspelaren som har höga förväntningar på säsongen.

  • Jag tror att detta kan bli en riktig bra säsong för oss. Vi har som mål att kunna kvala uppåt, och om vi fortsätter så här finns alla möjligheter i världen. Gällande min egen framtid så finns det inga självklara svar. Det är bara att vänta och se, och försöka göra så bra ifrån sig som möjligt, avslutar alltså Emil Duvander som blev utsedd till matchens bästa spelare.


Även om Emil Duvander må ha stått ut med sina elva mål, fanns det flera andra spelare som verkligen gjorde en gedigen insats. Det komfortabla resultatet gjorde att man kunde rotera friskt med hela truppen, något som verkligen inte gjorde att man tappade i kvalitet. Rotationen gjorde istället att nya spelare fick visa upp sig för hemmapubliken, och som man gjorde det. Spelare såsom Olle Jönsjö, Hugo Tillberg samt Oliver Biel fick visa upp vilken enorm bredd man besitter. Där Hugo Tillberg förtjänas att lyftas fram lite extra med endast sex insläppta mål under hela den andra halvleken.


Slutresultatet skrevs till slut till 38-15, en komfortabel seger med andra ord. I och med segern klättrar Åhus Handboll upp i en tillfällig serieledning, där IK Lågan däremot har en match mindre spelad. Nästa hemmamatch spelar den 4:e januari nästa år, mot just IK Lågan. En ren seriefinal alltså, där kommer med största sannolikhet behövas ett enormt publikstöd.


Jacob Nalerius
Åhus Handboll tillbaka på vinnarspåret
2018-11-16
Pojkar 07 gjorde allt för att få fart på publiken.

Under fredagskvällen gästades Åhus Handboll av Karlskrona Flottan. En match som på förhand sågs som oviss, ett Åhus Handboll skulle efter förlusten senast borta i Malmö möta ett Karlskrona som även de förlorade senast, om än knappt. Matchen utvecklades till slut till en betryggande seger för Åhus Handboll, efter ett ryck i andra halvlek. Slutsiffrorna skrevs till slut till 26-18.


Avkasttiden 19:30 lockade tillbaka den storpublik som saknades under senaste hemmamatchen mot Hk Hök. Dagens publiksiffra skrevs till slut till 325 betalande åskådare, där cirka 30 av dessa utgjorde en hejarklack värd namnet.


Matchen i sig började med allt annat än skönspel. Mycket tekniska fel, samt en konstant oskärpa i avsluten gjorde att ställningen var 2-2 efter hela 15 minuter! Efter detta lossnade spelet visserligen till viss mån, men där inget lag lyckades koppla ett riktigt grepp. Lagen följdes således också åt in i halvleksvilan, där ställningen var 7-8. En knapp ledning för ett bortalag som turligt nog inte var mycket bättre än hemmalaget framåt.


Andra halvlek skulle börja som den första slutade. Med ett Flottan som var det lite bättre laget, och man gick som mest ifrån till ledning med två mål (12-10). Sen började maskineriet hos bortalaget att hacka betänkligt. Efter detta gjorde nämligen Åhus sex raka mål, och tog med andra ord en betryggande ledning. Tungan på vågen i denna vändning var allas vår egen Kalle Jönsson. Försvarsgeneralen noterades till slut för hela åtta mål, där han var säkerheten själv från sju meter, med fem mål på lika många försök. Matchhjälten själv var märkbart nöjd med laget insats.

-Vi gör en riktigt dålig första halvlek, där inte mycket fungerar för oss. Vi har efter detta ett väldigt bra snack i halvlek, och kommer överens om att vi ska släppa handbromsen lite, och spela med mer fart och fläkt. Detta ger oss ett momentum, som gör att vi aldrig släpper taget om den ledning vi byggt upp, säger alltså den frenetiskt kämpande tvåvägsspelaren från de egna leden.

   

Vidare fortsätter Kalle med att konstatera att det blir mycket svårt att sia angående framtiden för detta lag.


-Vi är ett ungt lag och det visar vi upp stundtals genom våra misstag på sista tredjedelen. Vi kastar bort lite för mycket bollar, vi missar även mycket avslut och gör deras målvakt bättre. Vi får dock stopp på läckaget bakåt, mycket tack vare de lite äldre spelarna som hjälper oss in i spelet på ett bra sätt. Vi trodde inte heller att vi skulle stå här med sex vinster och en förlust efter sju matcher. Om vi däremot fortsätter på detta sätt kommer detta bli riktigt bra, vi är trots allt ett väldigt ungt lag, avslutar Kalle Jönsson.  

Nästa hemmamatch spelas lördagen den 8:e december, klockan 16.00 då vi gästas av Hultsfreds HF. Kom gärna dit och stötta Åhus Handboll, mot två nya poäng.

Jacob Nalerius


Spontanhandboll
2018-11-01 23:50
Idag var det åter dags för spontanhandboll i Sånnahallen. En tradition som vi har under loven och där alla är välkomna. Under ett par timmar anordnades handboll för ett trettiotal barn och ungdomar. 

Vi vill rikta ett särskilt tack till Erik, Vilma och Linda som ordnade en bra dag för våra ungdomar. Och givetvis vill vi tacka våra duktiga barn och ungdomar som deltog i aktiviteten.
Flickor -04 tvåa i Arena cup
2018-10-29

Handbollshelgen tjuvstartade redan på fredagen med en seriematch mot Eslöv, där vi efter en stark start blev lite oroliga och tillställningen blev onödigt jämn. Vi lyckades tillslut gå vinnande med 22-21.

Kl 11:30 på lördagen samlades vi i Kristianstad Arena för att ta oss an Malmö HK. Gruppen totalt såg riktigt tuff ut på förhand. Då vi tidigare säsonger i princip inte slagit mer än ett av lagen.

Malmö HK hade dock inte riktigt samma uppställning som vi är vana att möte och det blev en relativt lätt vinst med 14-6.

Vår andra match var ett lokalderby mot Vinslöv HK, som vi mött vid flertalet tillfällen och där vi mycket sällan har dragit det längsta strået. Vi fick tyvärr inte träff i försvaret under de första minuterna och hamnade i underläge med 5 mål. Sakta lyckades vi arbeta oss in i matchen och med 5 minuter kvar var vi endast 2 mål efter och spelade mycket bra både bakåt och framåt, men våra motståndare hade en grym målvakt som efter flertalet frilägesräddningar lyckades behålla Vinslövs avstånd i målprotokollet.


På lördagskvällen avslutade vi i Fröknegårdshallen med att möte ett av Önneredslagen. Vi fick oss en riktig lektion i hur man kontrar. Efter en jämn start blev vi lite osäkra i avsluten och då straffade de oss 6 gånger i rad och tyvärr sprang matchen ifrån oss.


Söndagsmorgonen startade arla med derbymatch kl 08:30 mot Kristianstad HK. Inte heller den blev riktigt med det flyt vi hoppades, men vi kom undan med blotta förskräckelsen och vann med 14-11.

Då vissa av lagen i gruppen endast spelat en match under lördagen fick vi vänta relativt länge innan vi visste på vilken plats vi hamnat i gruppen. Då Vinslöv förblev obesegrade i gruppen och att Önnered, som slog oss, även slog Kristianstad och Malmö så hamnade vi på 3:dje plats och skulle spela kvartsfinal kl 16:00 mot H43 i Slättängshallen. Vi fick riktigt bra träff bakåt och drog ifrån till en 5 målsledning efter 15 minuters spel och kunde relativt lugnt spela av matchen till vinst 12-9.


Detta ledde oss snabbt tillbaka till Kristianstad Arena och en ny drabbning mot Vinslöv som dittills var obesegrade. Vi hade ju lärt oss ett och annat i vår första match och med brinnande revanschlusta lyckades vi fullständigt pulverisera Vinslövs anfallsspel och vår målvakt Astrid var fullständigt brilliant. Efter 17 minuter hade vi endast släppt in 4 bollar och själva gjort 11 och Vinslöv var ett slaget lag både på resultattavlan och som lag och vi var plötsligt i final.

Det blev ett nytt Önneredslag som stod för motståndet i finalen. Vi fick en bra start och såg riktigt farliga ut. Tyvärr lyckades deras målvakt göra oss lite oroliga i avsluten och vi fick inte stopp på deras kanter. Slutresultatet blev tyvärr 11-14.


I det stora hela en väldigt bra turnering. Laget har verkligen tagit ett bra steg framåt i sin utveckling. Det är framförallt lagets följsamhet och aggressivitet i försvaret samt sättet, att i fart, satsa i rätt och spela bollen vidare som utvecklats. Riktigt roligt att se.

David Åström

Tränare F-04

USM flickor 14
2018-10-28 20:00
Förra helgen spelade Åhus Handbolls F-04 USM steg 1 i Växjö.
Efter en knapp förlust med 2 bollar mot Ystad så vände det i andra matchen där tjejerna vann betryggande mot Vetlanda. Sista matchen mot Växjö blev onödigt spännande men Åhus stod som segrare med endast 1 boll.
Detta innebär att man går direkt vidare till steg 3.

Vi önskar tjejerna lycka till i framtida steg.
Bli medlem i Åhus Handboll
Instagram
Nyheter från våra lag
Pojkar -07, 17/12 14:36 
Pojkar -07, 17/12 13:40 
Flickor -10, 14/12 21:44 
Pojkar -09, 09/12 21:10 
Pojkar -07, 05/12 21:31 
 
BLUE Exclusive
BLUE Member
Barn & ungdomssponsor
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten