Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Distriktsdomarutbildning
2019-05-26 20:23

Hej!
Alla som genomförde Föreningsdomarutbildningen i höstas erbjudes härmed att ta steget upp till Distriktsdomare. Anmälan gör ni via denna länk:
25 augusti 2019 Distriktsdomarutbildning nya Malmö Quality View, Hyllie
https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1259219
1 september 2019 Distriktsdomarutbildning nya del 2 Malmö
Utbildningen är på två tillfällen och obligatorisk närvaro på båda tillfällena..

Säsongsavslutning fredag 26/4
2019-04-22
Den 26 april i Sånnahallen är det dags för Åhus handbolls avslutning för våra barn och ungdomar.

🍀 17.00 - 18.30  är det mixat spel för våra åldersgrupper från 2012 och uppåt
🍀 18.30 - 18.45 uppmärksammas våra lag som tagit sig till steg 4 i USM (P/F 04, F 03, P 02 och P01) med festligheter. Vi hoppas att lagen kommer och låter sig firas. 
🍀 18.45 - 19.15 blir det ev uppvisningsmatch med de äldre och några av de yngre som är frivilliga att delta.

Det bjuds på hamburgare/korv med dricka till spelare. Det kommer även finns korv till försäljning för publiken då detta varit ett önskemål tidigare år😃.

Vi hoppas på många barn och ungdomar då kvällen bjuder på blandade trevligheter!

Välkomna!🌸

Vi vill även uppmuntra er att samlas för en trevlig kväll på Åhus Seaside Garden den 4 maj kl.18.30🎶🌸. Det är en fest i ny regi som vi önskar skapa tillsammans med er föräldrar med god mat, musik, lotteri och glädje!! Biljetter säljs även denna kväll(26/4) till priset av 300kr 🎶 så ni som funderar kom och va med. Biljetter finns ännu...🍀🌸

Soliga hälsningar

Barn och ungdomsteamet
Informationsmöte damlag 2019/20
2019-04-01
Onsdag den 10:e april bjuder vi in till ett informationsmöte med fortsatt ambition att starta ett damlag i Åhus Handboll säsongen 2019/20.
Vi samlas i Sånnahallen kl 19:00. 

Vi välkomnar alla som vill spela damhandboll för Åhus Handboll, oavsett om du svarat på intresseanmälan eller ej. 

Varmt välkomna. 

Styrelsen
Åhus Handboll

Har du frågor eller har svårt att närvara ovan datum? 
Meddela Fredrik Sundell så får du fortsatt information. 
Fredrik.sundell@ahushandboll.com
0708-50 58 50
Pojkar 04 siktar högt uppe i huvudstaden
2019-03-27

Fyra av fem lag har varit verksamma i steg 4 av ungdoms-SM, under helgen går således också det sista laget in i steg 4. Detta görs när Pojkar 14 åker upp till Stockholm för att göra upp om en plats i finalsteget som spelas i Maj. Chanserna ser på förhand ut att vara goda, då man lottats in i en grupp där man ställs mot: Silwing Troja, Brännans HF samt IK Sävehof. Laget som till största del består av spelare födda 2004 men även några spelare som är födda 2005, går in i sin grupp med goda förhoppningar om att ta sig vidare och representera Åhus Handboll även i steg 5. Inför helgens matchspel har vi valt att ställa ett antal frågor till den unga tränaren i laget, Victor Niléhn, som ser fram emot helgens matcher.


Hur har vägen till Steg 4 sett ut?

Till att börja med vill jag lyfta fram det faktum att Pojkar 14 har deltagit i USM med två jämna lag. Det ena laget åkte dessvärre ut i steg 3. Samtidigt har det andra laget haft en relativt lugn resa på sin väg till steg 4. Jag som tränare är övertygad om att detta till stor del beror på ett bra försvarsspel och målvaktsspel som i sin tur gör att kontringsspelet kommer igång på ett bra sätt. Vi har arbetat igenom matcherna som ett lag och just inställningen är något som alltid varit på topp för oss. Dessutom får man verkligen inte glömma att killarna är väldigt bra individuellt också. Något som är viktigt att arbeta med, just att få fram individuellt skickliga handbollsspelare.


Hur ser du på chanserna i steg 4?

Vi har på förhand satt upp ett mål för oss som lag. Detta mål är att nå steg 5. Något som görs genom en väldigt god inställning samt ett bra försvarsspel. Vi vet att det är tufft att gå hela vägen till steg 5, men handboll för fjortonåringar är till 90% ren och skär inställning och vi ska ha alla möjligheter i världen.


Hur ser lagets framtid ut?

Jag skulle se på framtiden som väldigt positiv för laget. Vi har väldigt många duktiga spelare på varje position. Samtidigt är träningsnärvaron väldigt hög och detta tyder på att spelarna verkligen vill något med sin handboll. Man kan även se en väldigt god utveckling hos spelarna för varje vecka som går.


Vilken är lagets styrka?

Lagets styrka är i försvaret, man får däremot inte glömma att vi även har ordentliga hot anfallsmässigt också. Framåt är det främst våra spelare på nio meter som ligger i framkant och gör väldigt mycket mål och som styr och ställer i anfallsspelet. Det är också detta som har gjort att resan till steg 4 har varit så pass lugn som det trots allt varit, genom ett bra försvarsspel och ett snabbt och skickligt anfallsspel.


Varför tror du att Åhus Handboll har lyckats med fem lag i steg 4?

Jag tror att den enskilt största anledningen till detta är att varje lag har kompetenta och hängivna ledare som gör allt för att spelarna skall utvecklas både på och utanför planen. Man ger kort och gott spelarna väldigt goda förutsättningar för att utvecklas vidare i sina karriärer och förhoppningsvis fortsätta högt upp i åldrarna om allt vill sig väl.


Vi tackar Victor Niléhn för svaren och önskar Pojkar 04 ett stort lycka till under helgens spel uppe i huvudstaden.


Jacob Nalerius

Intresserad av matcherna 30-31:e mars?

Resultat från pojkar 14:s matcher kan du se här. Eller varför inte livescore här.

Mer om USM kan du läsa på Svenska Handbollsförbundet.

Ny chans att köpa biljetter till föreningsfesten
2019-03-27
Nu har du nya möjligheter att köpa biljetter till Åhus Handbolls föreningsfest.
Bli medlem i Åhus Handboll
Instagram
Nyheter från våra lag
Pojkar -11-12, 05/06 12:20 
Pojkar -07, 05/06 12:00 
Flickor -10, 02/06 22:00 
Pojkar -09, 02/06 21:49 
Pojkar -07, 24/05 08:56 
 
BLUE Exclusive
BLUE Member
Barn & ungdomssponsor
1995 klubben
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten