Åhus Handboll vs Karlskrona Flottan 16 november kl 19:30
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Spontanhandboll
2018-11-01 23:50
Idag var det åter dags för spontanhandboll i Sånnahallen. En tradition som vi har under loven och där alla är välkomna. Under ett par timmar anordnades handboll för ett trettiotal barn och ungdomar. 

Vi vill rikta ett särskilt tack till Erik, Vilma och Linda som ordnade en bra dag för våra ungdomar. Och givetvis vill vi tacka våra duktiga barn och ungdomar som deltog i aktiviteten.
Flickor -04 tvåa i Arena cup
2018-10-29

Handbollshelgen tjuvstartade redan på fredagen med en seriematch mot Eslöv, där vi efter en stark start blev lite oroliga och tillställningen blev onödigt jämn. Vi lyckades tillslut gå vinnande med 22-21.

Kl 11:30 på lördagen samlades vi i Kristianstad Arena för att ta oss an Malmö HK. Gruppen totalt såg riktigt tuff ut på förhand. Då vi tidigare säsonger i princip inte slagit mer än ett av lagen.

Malmö HK hade dock inte riktigt samma uppställning som vi är vana att möte och det blev en relativt lätt vinst med 14-6.

Vår andra match var ett lokalderby mot Vinslöv HK, som vi mött vid flertalet tillfällen och där vi mycket sällan har dragit det längsta strået. Vi fick tyvärr inte träff i försvaret under de första minuterna och hamnade i underläge med 5 mål. Sakta lyckades vi arbeta oss in i matchen och med 5 minuter kvar var vi endast 2 mål efter och spelade mycket bra både bakåt och framåt, men våra motståndare hade en grym målvakt som efter flertalet frilägesräddningar lyckades behålla Vinslövs avstånd i målprotokollet.


På lördagskvällen avslutade vi i Fröknegårdshallen med att möte ett av Önneredslagen. Vi fick oss en riktig lektion i hur man kontrar. Efter en jämn start blev vi lite osäkra i avsluten och då straffade de oss 6 gånger i rad och tyvärr sprang matchen ifrån oss.


Söndagsmorgonen startade arla med derbymatch kl 08:30 mot Kristianstad HK. Inte heller den blev riktigt med det flyt vi hoppades, men vi kom undan med blotta förskräckelsen och vann med 14-11.

Då vissa av lagen i gruppen endast spelat en match under lördagen fick vi vänta relativt länge innan vi visste på vilken plats vi hamnat i gruppen. Då Vinslöv förblev obesegrade i gruppen och att Önnered, som slog oss, även slog Kristianstad och Malmö så hamnade vi på 3:dje plats och skulle spela kvartsfinal kl 16:00 mot H43 i Slättängshallen. Vi fick riktigt bra träff bakåt och drog ifrån till en 5 målsledning efter 15 minuters spel och kunde relativt lugnt spela av matchen till vinst 12-9.


Detta ledde oss snabbt tillbaka till Kristianstad Arena och en ny drabbning mot Vinslöv som dittills var obesegrade. Vi hade ju lärt oss ett och annat i vår första match och med brinnande revanschlusta lyckades vi fullständigt pulverisera Vinslövs anfallsspel och vår målvakt Astrid var fullständigt brilliant. Efter 17 minuter hade vi endast släppt in 4 bollar och själva gjort 11 och Vinslöv var ett slaget lag både på resultattavlan och som lag och vi var plötsligt i final.

Det blev ett nytt Önneredslag som stod för motståndet i finalen. Vi fick en bra start och såg riktigt farliga ut. Tyvärr lyckades deras målvakt göra oss lite oroliga i avsluten och vi fick inte stopp på deras kanter. Slutresultatet blev tyvärr 11-14.


I det stora hela en väldigt bra turnering. Laget har verkligen tagit ett bra steg framåt i sin utveckling. Det är framförallt lagets följsamhet och aggressivitet i försvaret samt sättet, att i fart, satsa i rätt och spela bollen vidare som utvecklats. Riktigt roligt att se.

David Åström

Tränare F-04

USM flickor 14
2018-10-28 20:00
Förra helgen spelade Åhus Handbolls F-04 USM steg 1 i Växjö.
Efter en knapp förlust med 2 bollar mot Ystad så vände det i andra matchen där tjejerna vann betryggande mot Vetlanda. Sista matchen mot Växjö blev onödigt spännande men Åhus stod som segrare med endast 1 boll.
Detta innebär att man går direkt vidare till steg 3.

Vi önskar tjejerna lycka till i framtida steg.
Femte raka segern för Åhus Handboll
2018-10-27

Efter fyra raka segrar skulle Åhus Handboll ställas inför ett riktigt stort test i form av gästande HK Hök. Den för säsongen nya avkasttiden, lördag 16.00 gjorde att det riktiga publiktrycket från de två första hemmamatcherna uteblev. Trots detta får 197 betalande åskådare ses som fullt godkänt, och de fick sannerligen valuta för pengarna.


Matchen i sig började en aning trevande, med två lag som ville minimera sina misstag från start. Denna rädsla för misstag ledde däremot till raka motsatsen, åtminstone inledningsvis. Hemmalaget gjorde ett ryck från 4-4 till 10-4 i mitten av första halvlek, ett ryck som skulle visa sig bli matchavgörande. Det utgrupperade försvarsspelet i kombination med fint målvaktsspel demolerade alla anfallsförsök från bortalaget. Framåt var det ett sylvasst kontringsspel som satte tonen, med de snabba kantspelarna Axel Persson och Emil Duvander i spetsen. 10-4 förvandlades till 13-9 i halvlek, matchen var med andra ord långt ifrån avgjord.


I andra halvlek gick sedan hemmalaget ut och visade ingen som helst pardon. Ledningen utökades snabbt till 18-11, med de snabba anfallen som ett fortsatt framgångsrecept. Det var däremot en spelare som stack ut lite extra i den andra halvleken. En spelare som också skulle bli utsedd till matchens lirare, nämligen den unga niometersspelaren Hannes Rantatalo. Hannes som var pigg redan i första halvlek, visade upp en helt ny dimension av sitt spel i den andra halvleken där han var ett ständigt orosmoment för bortalaget. Hannes mål fram till 17-11 var också matchens godbit, där publiken bjöds på ett skott från halvdistans med vad som av Claes Hellgren skulle benämnas som en “isländsk handled”.


Hannes fina spel, i kombination med en helgjuten laginsats gjorde att Åhus Handboll kunde gå ifrån och till slut vinna med 26-21. Värt att notera är även att samtliga spelare i matchtruppen återigen fick speltid. Än mer imponerande är att hemmalaget saknade flera tongivande spelare, däribland Fredrik Liljehov samt Anton Svensson. Detta gjorde istället att man kom till start med en smått historiskt ung uppställning, med fem av sju startspelare födda efter millennieskiftet. Trots det unga och orutinerade laget som ställdes på banan lyckades man alltså vinna dagens match. Segern i sig innebär en delad serieledning med IK Lågan(som leder på målskillnad). En seriestart som inte kan få annat än högsta betyg med fem raka segrar som resultat.


I nästa omgång väntar HK Malmö U på bortaplan. Nästa hemmamatch spelas fredagen den 16 November klockan 19:30 när vi gästas av Karlskrona Flottan. 


Jacob Nalerius
Grattis!
2018-10-16 19:42
Åhus Handboll vill gratulera några spelare som har lyckats slå sig in i Skånelagen för spelare födda -03. Vi har fått med två tjejer, Moa Enqvist och Klara Jönsson, samt 1 kille, Caspar Frid. Stort grattis och lycka till i Sverigecupen!
Bli medlem i Åhus Handboll
Instagram
Nyheter från våra lag
Flickor -11-12, 15/10 08:22 
Pojkar -09, 03/10 22:02 
Pojkar -07, 03/10 14:06 
Pojkar -09, 23/09 21:43 
 
Sponsorer
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten