Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Bli medlem i Åhus Handboll
BLI MEDLEM

Vad kul att du stödjer Åhus Handboll!

Stöd Åhus Handboll - Swish QR-kod Stöd oss via Swish 123 500 17 55.
Du kan även skanna QR-koden här bredvid och ange valfritt belopp. Alla bidrag är välkomna, stora som små summor.
Vi tackar ödmjukast för ditt bidrag.

Styrelsen Åhus Handboll
Angående förlängda skärpta restriktioner i Skåne
2020-11-24

Uppdaterad information: 2020-11-24.


Till ledare, spelare och föräldrar i Åhus Handboll 


Styrelsen i Åhus Handboll har beslutat att föreningen fortsatt följer de skärpta allmänna råd som Folkhälsomyndigheten reviderade den 17:e november. Råden gäller för tiden 2020-10-27 – 2020-12-13. Tidsperioden kan förlängas utifrån beslut hos Folkhälsomyndigheten, Svenska handbolllförbundet och Skånes Handbollsförbund.


Vi är medvetna att beslutet fortsatt påverkar mycket av verksamheten i vår förening och det kan vi bara beklaga. 


Beslutet innebär i praktiken:


 • Sånnafiket håller stängt under angiven tidsperiod.

 • Matcher:
Samtliga lag i Åhus Handboll oavsett ålder och spelform har sina matcher inställda (enskilda matcher och sammandrag) under angiven period.  
  • Svenska handbollsförbundet har meddelat att under perioden 2020-11-18--2020-12-22:
   • alla seriematcher för seniorer från division 1 och nedåt skjuts upp.
   • alla seriematcher för barn och ungdomar skjuts upp eller ställs in.
  • Skånes Handbollsförbundet har meddelat att all tävlingsverksamhet är inställd 2020-10-27 – 2020-12-13. 

 • Träningsverksamhet:
  • Träning som riktar sig till spelare födda 2005 och senare kan fortsätta som det ser ut i nuläget. Dock gäller följande:

   • Minimera den fysiska kontakten under träningen.
   • Träna utomhus om det går.
   • Endast de som deltar i träningen bör vara i hallen.
   • Fortsatt följa allmänna råd från Folkhälsomyndigheten som:
    • God handhygien
    • Byt om hemma.
    • Dela ej vattenflaskor och handdukar.
    • Stanna hemma om symtom eller sjukdom.

  • Träning eller andra gemensamma aktiviteter som riktar sig till äldre spelare (2004 och äldre) ska fortsatt pausas t.o.m. 2020-12-13. 
   • Detta gäller all form av träning tillsammans i grupp i Åhus Handbolls regi.
   • Det finns möjlighet till träning individuellt, exempelvis utomhus.

Angående regeringens beslut om sammankomster och 8 personer.

Regeringens förordning som förbjuder sammankomster över 8 personer började gälla 24/11. På Regeringens sida med frågor och svar går följande att läsa:


"Vad gäller träningar för barn och unga så omfattas dessa inte av förbudsförordningen eftersom sådan träning inte utgör allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Däremot kan Folkhälsomyndigheten komma med allmänna råd och rekommendationer. Regeringen vill att idrott och motion ska kunna bedrivas så långt möjligt men med beaktande av det allvarliga läget."

Åhus Handboll vill vara en ansvarstagande förening i dessa svåra tider. Vi gör vår bedömning utifrån den information som finns att tillgå från Regeringen, Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten. Den samlade bedömningen vi gör är att vi håller delvis öppet i verksamheten genom att uppmuntra och stimulera ledare till fortsatt träning för de lag som får lov att bedriva handbollsträning (se ovan). 


Så snart det finns något beslut eller någon annan tolkning att förhålla sig till kommer styrelsen att publicera ny information i frågan här via hemsidan.


Har du frågor kontakta styrelsen@ahushandboll.com

Ta hand om er i dessa tider!


Styrelsen

Åhus Handboll


Referenser:

Folkhälsomyndigheten

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/de-skarpta-allmanna-raden-for-skane-lan-och-uppsala-lan-forlangs/

 

Riksidrottsförbundet

https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/latintebarnenbetalapriset/


Svenska handbollsförbundet

https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/Seriespelpausasframtilljul/

 

Skånes handbollsförbund

http://skanskhandboll.se/2020/11/18/coronainformation-fran-svenskas-hf-18-11/

 

Black Friday hela veckan på Intersport!
2020-11-23 08:20
Den 23–29 november firar vår samarbetspartner Intersport Black Friday och ger minst 25% på allt* + massa grymma superklipp. 
Passa på att köpa allt från fotbollsskor och kängor till vinterjackor, träningskläder och prylarna för idrottssäsongen. 
*Erbjudandet gäller 23–29 november på ord. pris. Gäller ej på presentkort, elektronik, pulsklockor, cyklar/träningsmaskiner, el-scooter, Hövding, Thule, golf, föreningskläder, beställningsvaror.
(På grund av Covid 19 så sprider vi ut vårt erbjudande över flera dagar och även på intersport.se)
Åhus Handbolls Ungdomskonsulenter
2020-11-09 13:28
Åhus Handboll har nu två ungdomskonsulenter som finns till ert förfogande; sedan tidigare är det Stanley Cederberg och han har nu hjälp av Victor Nihlén som även är tränare för herrlaget. 

Vår huvudsakliga uppgift är att finnas som stöd för alla tränare och ledare när det kommer till exempelvis träning, säsongsplanering, utveckling, utbildning osv.
 
Vi kommer även att arbeta med att ta fram en utvecklings- och handlingsplan för vår förening och som en del av detta kommer vi att ta kontakt med er ledare för att ta del av era synpunkter och idéer. 

Som komplement ska vi även titta på hur andra föreningar jobbar och till våren hoppas vi att vi kan presentera önskvärda åtgärder inför framtida säsonger. 

Vår arbetsfördelning innebär att Victor främst koncentrerar sig på pojksidan och Stanley på tjejsidan. Dock finns vi här för alla oavsett frågor och behov. 

Vi kommer att dyka upp på spontanbesök på era träningar, och som sagt, vi finns här för er och ta gärna kontakt med oss om ni behöver. 

Mvh Stanley och Victor
Maja Jönssons Riksläger
2020-10-31 18:39
Maja Jönsson från Åhus Handbolls Flickor A var en av de uttagna målvakterna till Riksläger 1 som i veckan genomfördes i Halmstad. 
Vi passade på att ställa några frågor till Maja:

Hur länge har du spelat handboll och hur länge har du varit målvakt?
- Jag har spelat handboll i ungefär 8-9 år. När jag var mindre så spelade jag på alla möjliga positioner men jag gillade mest att spela på 9 meter men stod i mål lite då och då, det var inte förrän hösten 2019 som jag bestämde mig för att fullt ut bli målvakt. 

Kan du beskriva en dag på rikslägret?
- Vi gick upp c:a 06:30 på morgonen och gick och åt frukost på skolan där vi bodde. Efter frukosten så packade vi ihop och gjorde oss redo för första handbollspasset. Vi gick till arenan som låg några hundra meter bort och satte på skor och fyllde vattenflaskor i ett omklädningsrum. Nästan alla handbollspassen var 2 timmar långa och vi gjorde varierande saker. På rikslägret var det 2 målvaktstränare som hjälpte oss och gick mellan hallarna, på grund av Corona så var vi uppdelade i 3 grupper. Vi målvakter var med på uppvärmningen med våra grupper och sen fick vi lite övningar av målvaktstränarna som vi gjorde, vi var 2 målvakter i min grupp så när jag var med och stod i mål så var den andra målvakten vid sidan om och gjorde övningarna och så tvärtom. Ibland hade vi även lite egen målvaktsträning i en annan hall. Efter träningen så hade vi lunch på skolan. Efter lunchen gick vi tillbaka för att ha vårt andra handbollspass som även det var 2 timmar långt. Efter passet vid fyra tiden gick vi tillbaka till skolan för att äta middag, mellan maten och träningarna var vi på grund av omständigheterna tvungna att vara ute eller i foajén, och vi fick inte heller kolla på andras träningar. På kvällen innan vårt sista pass hade vi föreläsning, och en av dagarna hade vi lite teori med Olivia Mellegård. Vid 18:30 var det dags för sista passet som var både lite teori och handboll, detta passet hade vi uppdelade i två grupper vilket gjorde att vi målvakter fick mycket tid med målvaktstränarna. Efter träningen duschade vi och gick tillbaka till skolan för att äta lite kvällsmål och sen sova. 

Vad fick ni målvakter för träning under lägret?
Som sagt var det 2 målvaktstränare som hade hand om oss, de var väldigt duktiga och gav enskild kritik till var och en av oss som var väldigt hjälpsam. Vi hade även ett eget teori pass med målvaktstränarna som var väldigt lärorikt. Teorin handlade lite om position, grundställning och balans i målet.

Vilken personlig insats är du mest nöjd med under lägret?
Jag kan inte nämna någon enskild händelse men jag känner mig över lag nöjd över lägret, då jag verkligen har fått ut något av det och känner att jag lärt mig mycket. Det var även väldigt roligt att träffa andra duktiga spelare och lära sig av varandra.

Vi i Åhus Handboll önskar Maja och alla våra andra handbollsspelare lycka till i jakten på era fortsatta drömmar!
Herrarna inledde starkt på hemmaplan
2020-10-03 06:00
Martin Arvidsson i Åhus Handbolls starka mittförsvar.
Åhus Handbolls herrar inledde hemmasäsongen med att ta emot Ystadpågarna – farmarlaget till IFK Ystad. Och som man gjorde det. Efter en jämn första halvlek sprang herrarna sönder Ystadlaget i andra halvlek. Men det började som sagt jämt. 
BLI MEDLEM
Instagram
Nyheter från våra lag
Pojkar -07 (P13), 03/11 11:26 
Pojkar -13 (P7), 29/10 15:27 
 
BLUE Exclusive
BLUE Member
Barn & ungdomssponsor
1995 klubben
Klädsponsorer
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten