Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Hemmapremiär inför storpublik
2019-10-12

Hemmapremiär inför en vilt hejande hemmapublik. Det var också ett hemmalag som började mycket inspirerat och kunde föra denna matchen i stora perioder. Dessvärre blev det dock rutinen och fysiken som blev avgörande i denna match. De unga Spelarna i Åhus Handboll orkade helt enkelt inte med att behålla koncentrationen under 60 minuter. Istället kunde Trelleborgs HBK under matchens sista minuter rycka ifrån och till slut vinna med 21-25. Ett resultat som i ärlighetens namn inte speglar matchbilden särskilt väl. Detta i en match som kunde gått åt vilket håll som helst.


Matchen i sig började som sagt väldigt bra. De unga hemmaspelarna sprang på allt och hade en solid försvarslinje som satte stopp för det mesta. Det som kom förbi kunde förra årets succémålvakt, Jakob Ekelund, stoppa utan några större problem. Denna lovande start gjorde också att Åhus kunde gå upp till en tidig ledning med 3-1. Regissören bakom den fina starten var kantspringaren, William Berglund, som var nöjd med sin egen insats.


  • Det kändes bra idag och jag kände att jag kom till ordentligt, framförallt i början. Sedan tycker jag att jag missar något avslut som jag borde gjort mål på, men på det stora hela var det en bra match skulle jag säga.


Efter den fina starten kunde Trelleborg allt eftersom matchen fortgick, knappa in på Åhus ledning. Detta resulterade också i att Trelleborg kunde ta ledningen innan den första halvleken var över. Gästerna hade en mycket stark period i slutet av den första halvleken och man gick från underläge med 10-8, till ledning med 10-12. Efter detta kunde nyförvärvet, Axel Gustafsson, reducera till halvtidsresultatet 11-12.


Inför den andra halvleken var alla i Sånnahallen rörande överens om att Åhus behövde kontra mer mot det betydligt långsammare bortalaget. Den andra halvleken började också bra och Åhus kunde också, hänförda av Hannes Rantatalo, återta ledningen. Då hände det som inte fick hända. Rantatalo fick en smäll mot nacken och kunde inte fullfölja matchen. Efter detta fick Åhus aldrig något riktigt flyt i sitt anfallsspel. Detta i kombination med att Trelleborg kunde visa att gammal är äldst, ledde till att Trelleborg kunde rycka ifrån resultatmässigt i matchens slutskede.


Trots förlusten så har Åhus börjat säsongen mycket bra och har fyra poäng på tre matcher. Spelarna i Åhus är också överens om att man gör allt för att vinna varje match.


  • Vi går alltid in med inställningen att vi ska vinna varje match oavsett motstånd. Vi är yngre än de flesta lagen och vi vet att det ligger stor vikt vid att vi måste springa sönder motståndet. Det tror jag också att vi kommer fixa. Det kommer bli en rolig säsong och vi hoppas på att bjuda hemmapubliken på ännu bättre handboll i kommande matcher, avslutar en trött William Berglund.

Nästa match i Sånnahallen spelas söndagen 10:e november kl 15:00.
Välkomna !
Jacob Nalerius
Flera ungdomar uttagna i Skånelag
2019-10-11
Åhus Handboll vill gratulera de spelare som lyckades komma med i Skånelagen för spelare födda 2004. 

De Åhusspelare som skall försvara de skånska färgerna i SverigeCupen som spelas i Nyköpings Arenor Rosvalla den 8-10 november är Maja Jönsson som målvakt i F-04 och Harry Möllerstedt, Isaac Biel Nilsen och Oscar Biel Nilsen som utespelare i P-04.

Stort grattis och lycka till!
Hemmapremiär fredag 11/10 kl 19:30
2019-10-10 15:00

Fredag 11:e oktober kl 19:30 tar vårt duktiga A-lag emot Trelleborg HBK. Det är en repris på förra säsongens hemmapremiär. Då slutade det med vinst för Åhus Handboll. Får vi se en upprepning av detta?


Åhus Handboll har inlett säsongen på ett utmärkt sätt, två vinster på bortaplan. Även detta året är det ett ungt Åhuslag med stor lokal anknytning som ställs på banan. Nu behöver vi ditt stöd i Sånnahallen fortsatta framgångar.


För att få en fulländad upplevelse en höstkväll i oktober så rekommenderar vi ett besök till en av våra samarbetspartners, Åhus Gästis.


Vi ses i Sånnahallen!

Varmt Välkomna!

Årsmöte i Åhus Handboll 26/9
2019-09-24 22:45
Välkomna till Åhus Seaside på torsdag 19.00!
Information till funktionärer
2019-09-18 23:31
På vår hemsida finns en ny flik Funktionär. Där har vi samlat den information som är riktad till alla våra funktionärer, och andra intresserade. Informationen har sitt ursprung från Svenska handbollsförbundet och Skånes handbollsförbund.

Här samlas länkar och dokument som rör funktionärsarbetet i samband med match. Det finns även information om till exempel bollstorlekar och matchtider.

Bli medlem i Åhus Handboll
Instagram
Nyheter från våra lag
Pojkar 12 (2007), 15/10 14:01 
Pojkar 12 (2007), 13/10 19:05 
Pojkar 7 (2012), 27/09 15:20 
Pojkar 10 (2009), 17/09 23:00 
Pojkar 7 (2012), 16/09 11:10 
 
BLUE Exclusive
BLUE Member
Barn & ungdomssponsor
1995 klubben
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten