Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Grattis!
2018-10-16 19:42
Åhus Handboll vill gratulera några spelare som har lyckats slå sig in i Skånelagen för spelare födda -03. Vi har fått med två tjejer, Moa Enqvist och Klara Jönsson, samt 1 kille, Caspar Frid. Stort grattis och lycka till i Sverigecupen!
USM pojkar 14
2018-10-15
I helgen avgjordes det första av fem steg i pojkar 14:s USM. Åhus handboll har två duktiga lag med i åldersklassen. 

Åhus handboll 1 spelade i Karlshamn och vann sin grupp. Detta efter tre raka vinster mot Karlshamn, Vinslöv och Sävehof. Laget tog sig i och med detta vidare direkt till steg 3. 

Åhus Handboll lag 2 spelade i Kristianstad i sitt första steg. I den fem lag starka gruppen kom Åhus på en tredje plats. Matchen mot gruppsegraren Kristianstad slutade med en knapp tvåmåls förlust. Mot Redebergslid kom en ny förlust. Helgen avslutades dock med två fina segrar mot Karlskrona och Varberg. Laget får en ny chans att gå vidare i steg 2. 

Åhus handboll önskar båda lagen ett stort lycka till i kommande steg. 
Tredje raka segern för överraskningen Åhus Handboll
2018-10-13


Tre matcher, tre segrar. Ljuv musik i alla för alla åhusbors öron. Under fredagskvällen gästade Växjö HF en kokande Sånnahall, och det slutade med en meriterande seger för ett ungt Åhus Handboll som inte slutat överraska oss än.


Matchen i sig började med ett trevande spel från båda håll, där tekniska fel och missade avslut präglade tillställningen. Lagen följdes således också åẗ i cirka 14 minuter, men då kom rycket från hemmalaget. Ett utgrupperat försvarsspel satte käppar i hjulet för bortalaget som kastade bort många bollar och avslut. Detta var inte hemmaspelarna sena med att utnyttja. 6-6 förvandlades snabbt till 10-6. En marginal som sedan hölls till halvlek där ställningen var 14-10.


I andra halvlek skulle publiken visserligen inte bjudas på något skönspel, men det var inte många som klagade över det. Andra halvlek började lovande, med ett ryck från hemmalaget till 18-11, där matchen såg ut att vara avgjord. Detta skulle dock bli en spännande tillställning, där publiken satt med hjärtat i halsgropen fram till de sista skälvande minuterna. Med två minuter kvar av matchen var ställningen nämligen 21-19, och där ett Växjö med momentum pressade på för att ta med sig poäng upp till Småland. Då kom det förlösande målet av Oliver Biel, och spiken i kistan sattes sedan av Hannes Rantatalo. Den sista minuten var sedan avslagen, men där slutsiffrorna till slut skrevs till 23-20.


Senaste hemmamatchens succéspelare Karl Jönsson som gjorde en helgjuten försvarsinsats i första halvlek tog mer och mer ansvar även på den offensiva planhalvan under andra halvlek. Han noterades till slut för sex mål, och var med det målbäst i hemmalaget. De stora rubrikerna bland hemmalagets spelare skulle dock gå till en spelare som visserligen inte noterades för några mål, men han hjälpte ett starkt försvar att hålla anfallsglada Växjö till endast 20 mål gjorda. Det var nämligen matchens bästa spelare, målvakten Jakob Ekelund, som var märkbart nöjd med lagets insats.


- Det kändes väldigt bra, vi kämpade verkligen för varandra därute idag. Även om vi hade våra problem anfallsmässigt i andra halvlek, så kunde vi alltid lita på vår ramstarka defensiv. Jag tycker att detta är ett otroligt spännande lag, med en väldigt stor utvecklingspotential. Om vi dessutom lyckas slipa bort vissa kommunikationsfel i främst försvarsspel, mellan målvakt och försvar kan detta bli riktigt bra i slutändan, säger alltså den för säsongen nya målvakten från IFK Kristianstad.


I nästa omgång väntar H65 Höör på bortaplan, en match som med all säkerhet kommer att bli en riktig utmaning.


- Vi vet att de är ett lag som är fysiskt starka, och som kan luta sig tillbaka mot de när det står och väger. Det kommer att bli en tuff match likt många andra här i denna divisionen, där det inte finns några lätta matcher, avslutar den talangfulle målvakten som verkligen gör allt i sin makt för att föra Åhus Handboll uppåt.


Jacob Nalerius
Premiärvinst för ett sprudlande Åhus Handboll
2018-09-29


Äntligen var det dags för seriepremiär för ett Åhus Handboll med en förnyad trupp. Hela 336 personer hade tagit sig ner till Sånnahallen för att lyfta Åhus till två poäng, och som man gjorde det. Det är länge sedan det varit en så god uppslutning kring en handbollsmatch i Åhus, och man fick sannerligen valuta för pengarna.


Matchen i sig började i ett raskt tempo med två lag som såg ut att vara jämbördiga, då kom rycket från hemmalaget. Underläge med 7-8 förvandlades till halvtidsresultatet 13-9 på lite drygt elva minuter. Första halvlek präglades annars av ett Åhus Handboll som tydligt strävade efter att spela en snabb och fartfylld handboll, men där den sista passningen inte alltid var av önskvärd kvalitet. Det märkte däremot som sagt inte på resultattavlan, då man ändå straffade ett Trelleborg som var långsamma tillbaka i försvaret.


I halvlek satt den hoppfulla publikskaran på helspänn, man hade börjat drömma om två poäng. Drömmar som blev allt mer verkliga, speciellt efter att hemmalaget gick upp i ledning med 15-9 direkt i inledningen av andra halvlek. Därefter började vad som mest kan liknas vid en transportsträcka, där det var två lag som hade svårt för att göra mål, på varandras täta försvar. Detta ledde i sin tur till att Åhus kunde hålla en jämn distans till Trelleborg på cirka fem måls ledning. I slutet av halvleken skulle dock gästerna krypa närmare, och man var inom tre måls marginal med cirka tre minuter kvar. Det lilla hopp som gästerna fick där släcktes däremot av Felix Wendel som med ett avstämt skott från nio meter satte spiken i kistan. Därefter bjödspubliken på propagandahandboll från sitt älskade hemmalag. Hannes Rantatalo bjöd på allt från genombrott till utspel bakom ryggen. Något som uppskattades högljutt från publiken.


Slutresultatet skrevs till slut till 23-17, en betryggande seger med andra ord. En helgjuten laginsats med försvaret och ett stabilt målvaktsspel som stöttepelare framförallt. Offensivt präglades spelet framförallt av tempo som tidigare nämnts. Men har vi inte glömt att lyfta fram någon? Jo, Karl Jönsson, lägg det namnet på minnet. Karl var fenomenal matchen igenom, i första halvlek gjorde han sex mål på lika många avslut. I andra gjorde han sedan ytterligare tre mål, och slutade alltså matchen på hela nio mål. Född 2001 och gör alltså sin första säsong inom seniorhandbollen, det skall med andra ord bli spännande att följa Karl och resten av detta unga lag under resten av säsongen.  


Nästa hemmamatch spelas fredagen den 12/10 klockan 19.30 då vi gästas av Växjö HF. Varmt välkomna tillbaka då, låt oss försöka skapa en minst lika bra stämning som under gårdagens match.


Jacob Nalerius


Säsongsstart för nya Åhus Handboll
2018-09-26 18:32
Mattias Jönsson, tränare Åhus Handboll.
Den varma sommaren är förvisso över, men detta innebär att vi har en spännande höst framför oss. En höst som startar med hemmamatch i Sånnahallen redan på fredag när vi gästas av Trelleborgs HBK.

Förra säsongen gav oss blandade resultat, men där vi till slut lyckades rädda en plats i division 2 via kval. Mycket har hänt sedan dess, många rutinerade pjäser har lämnat laget, men de har i sin tur ersatts av unga och spännande spelare. Det är verkligen ett nytt Åhus Handboll som ställs på banan under fredagen för att starta denna nya säsong. En säsong som skall bli oerhört spännande, men framförallt givande att se. Huvuddelen av våra nytillskott kommer från de egna leden, där våra duktiga Pojkar 01 numera har åldern inne för att testa på seniorhandboll, något som kommer att skötas med bravur. Lägg därtill de nya spelare som senast spelat i IFK Kristianstad, men nu valt att spela för oss i jakt på nästa steg i sin handbollsutveckling.


De nya spelarna i all ära, men den kanske största förändringen inom föreningen är med största sannolikhet det tränarbyte som ägt rum. Vi tackar Henrik Alvesson för sin tid som huvudtränare för A-laget. Istället välkomnar vi Mattias Jönsson som nu blir huvudansvarig för vårt seniorlag. Mattias som tidigare haft ansvaret för Pojkar 01, och alltså stiftat bekantskap med stora delar av truppen sedan innan. Mattias själv både tror och hoppas på en spännande och lärorik säsong, som kommer att bjuda på flera prövningar.


- Vårt mål är först och främst att hålla oss kvar, och vi vet att det kan bli en tuff omställning i början när man går från junior till senior. De största skillnaderna ligger i fysiken främst för spelarna födda 01. Man blir hårt straffad för sina misstag, med högre kvalitet på det mesta hos motståndarna. Där blir de lite äldre spelarna viktiga med sin rutin. Det gäller främst trotjänare såsom Hampus Nilsson och Anton Svensson. Även vårt nyförvärv Fredrik Liljehov kommer bli väldigt viktig med sin rutin, säger den hoppfulla tränaren Mattias Jönsson som har en förväntad matchbild mot Trelleborgs HBK klar.

- Vi kommer försöka driva på med en snabb handboll. Samtidigt kommer de med största sannolikhet göra motsatsen och spela på sin fysik, med lägre tempo. Man får inte heller glömma att det är ett bra lag vi möter, som slutade fyra så sent som förra säsongen. Vi kan räkna med en jämn matchbild där inget av lagen kommer att springa iväg, avslutar vår nya tränare Mattias Jönsson.

Varmt välkomna till Sånnahallen fredagen den 28/9 klockan 19:30 när vårt seniorlag gästas av Trelleborgs HBK i en av de mest spännande säsongspremiärerna på länge.


Jacob Nalerius

Köp ditt säsongskort nu.
2018-09-25 22:04

Åhus Handboll ger dig en unik möjlighet att till ett rabatterat pris se herrlagets hemmamatcher i Sånnahallen. Förutom en fantastisk handboll ingår även sittunderlag och lott med chans att vinna fina priser varje match.


Du köper ditt säsongskort i Sånnahallen innan matchen på fredag 28 september eller på Åhus Gästis "before game" 16:00-19:00.


Pris: endast 450 kr. 


Tack för att du väljer att stödja Åhus Handboll!

Välkomna till Sånnahallen!

Bli medlem i Åhus Handboll
Instagram
Nyheter från våra lag
Pojkar -07, 18/10 14:55 
Flickor -11-12, 15/10 08:22 
Pojkar -07, 13/10 12:09 
Pojkar -09, 03/10 22:02 
 
Sponsorer
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten