Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Bli medlem i Åhus Handboll
BLI MEDLEM
Flera tränare från Åhus Handboll klara som ledare i Skånelagen
2020-03-24 21:19
Skånes Handbollsförbund tillkännagav under måndagen ledarna till skånelagen för ungdomar födda 2005.

Åhus Handboll är välrepresenterade i årets ledarstab genom Victor Niléhn och Mattias Jönsson, även Nicklas Steen som har ett förflutet i föreningen finns med bland ledarna.

Vi säger grattis och önskar er lycka till!

/Åhus Handboll
Stort grattis Kalle!
2020-03-24 20:50
Foto: Mikael Persson Kristianstadsbladet
Åhus Handboll lyfter på hatten och säger stort grattis till både Kalle och hans nya allsvenska klubb HIF Karlskrona.

Stort lycka till Kalle!

/Åhus Handboll
Exklusivt erbjudande till alla våra medlemmar!
2020-03-23

Den 23–29 mars önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva föreningsdagar hos vår samarbetsparter INTERSPORT! Som medlem får du 25% rabatt på allt i butiken*. Passa på att inhandla vårens senaste sportmode och allt för en ny härlig idrottssäsong.


Ta med den här inbjudan till någon av våra butiker eller visa upp den i din smartphone i kassan för att erhålla rabatten. Du kan också använda rabattkoden FORENING25 på intersport.se.


Välkommen till din närmsta Intersportbutik eller intersport.se!

*Erbjudandet gäller 23–29 mars på ord.pris, dock ej på cykel, presentkort, elektronik, föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror.

Åhus Handboll i samarbete med Åhus Beach!
2020-03-13 16:46

Vi är väldigt glada att Åhus Handboll har kommit överens om nytt samarbetsavtal med Åhus Beach med start sommaren 2020. Under våra dialoger har parternas gemensamma ambition varit att skapa bra förutsättningar för ett långsiktigt samarbete vilket vi nu känner att vi uppnått.


Vi vill med detta mail ge en kort info och be er att vara beredda på arbetspass under Åhus Beachhandboll Festival (9/7 – 18/7), vi återkommer med med mer info om bland annat vilka dagar de olika lagen arbetar.


Genom samarbetsavtalet med Åhus Beach får vi ett välkommet tillskott i klubbkassan som alla föreningens medlemmar är med och bidrar till genom att arbeta 1 pass per spelare.

Nedan beskriver vi kort vad som gäller:


  • Det kommer att vara obligatoriskt för alla föreningens medlemmar (ej stödmedlem) att bemanna 1 pass (c:a 6 timmar) per spelare (max 2 pass per familj) under Åhus Beachhandboll Festival.
  • Åhus Handboll kommer att bemanna funktionerna Områdesstäd och Parkering under Åhus Beachhandboll Festival.
  • Åhus Beach förser den person/förälder som arbetar med 1-dags entréband per pass man arbetar.
  • Åhus Handboll erbjuder den person/förälder som arbetar att uppgradera sitt 1-dags entréband till ett festivalband (som gäller alla 10 dagar och kvällar) för 195 kronor.
  • Åhus Beach erbjuder alla Åhus Handbolls medlemmar med familjer (inte bara de som jobbar) möjlighet att förköpa festivalband via webben före den 1 juni för 375 kr. Vi återkommer med webkod för aktivering av erbjudandet.
  • Varje lag behöver snarast utse 1 funktionärsansvarig bland lagets föräldrar som kan vara behjälplig med att ta fram bemanningsschema för laget samt sprida information och vara lagets kontaktperson. 

Det kommer att finnas behov av mer hjälp under Åhus Beachhandboll Festival, så om du känner att du vill bidra lite extra är du välkommen att kontakta: kristoffer.eidhagen@ahushandboll.com eller christian.akesson@ahushandboll.com


Vi undersöker även möjligheterna för lagen att tjäna pengar till sina lagkassor genom arbete före och efter Åhus Beachhandboll Festival. Tanken är att spelare från U-15 födda 05 eller äldre skall kunna bemanna dessa pass, mer information kommer.


Vår förhoppning är att ni delar vår glädje till detta samarbete mellan Åhus Handboll och Åhus Beach som förutom att stärka ekonomin även ökar gemenskapen inom Åhus Handboll.


Med anledning av Covid-19 (Corona) vill vi informera om att Åhus Beach arbetar för att sedvanligt genomföra sommarens härliga event https://ahusbeach.com/ahus-beachhandboll-festival/ahus-beach-foljer-cv19s-utveckling. Detta innebär att Åhus Handboll som samarbetspartner kommer att arbeta och planera för att sommarens Åhus Beachhandboll Festival kommer att genomföras tills något annat meddelas.


Mer info kommer!


/Styrelsen

Uppdatering av information angående covid-19 (Corona).
2020-03-12

Senast uppdaterad 2020-03-17 21:30


Uppdatering 2020-03-17

 

Från och med onsdag 18:e mars är Åhus Handbolls rekommendation till föreningens lag att i möjligaste mån förlägga träningar utomhus och med individuella övningar. Övningar som inkluderar närkontakt bör undvikas om det är möjligt. 


Styrelsens rekommendation grundar sig på det förändrade läget med smittspridningen i samhället samt Folkhälsomyndighetens ändrade förhållningssätt för att dämpa smittspridningen. Bland annat har de tagit fram ett riskbedömningsverktyg som gör att vi bör tänka på:

  • Nära kontakt ökar risken för smittspridning.
  • Det finns en större risk för smittspridning vid inomhusevenemang än utomhus.

Vi följer utvecklingen och återkommer med besked till samtliga ledare när det finns möjlighet att återuppta träningar inför ex årets beachhandboll eller försäsongsträning för våra äldre lag. Eftersom det är lika svårt för oss som alla andra att förutse kommande utveckling ber vi er ha tålamod och invänta styrelsens besked innan träning kan bedrivas som vanligt.

 

Övrigt som påverkas av Covid-19 

  • Vi har beslutat att ställa in Åhus Handsbolls årliga avslutning som brukar genomföras för våra lag.
  • Åhus Handboll arbetar vidare med bemanning till sommarens Åhus Beachhandboll Festival tills något annat meddelas.

Vi vill passa på att tacka alla spelare, föräldrar och ledare i föreningen för denna säsong som tog hastigt tog slut i förtid.

 

Har ni frågor eller synpunkter på rekommendationen kan ni alltid kontakta någon i styrelsen antingen via telefon eller styrelsen@ahushandboll.com

 

Styrelsen 

Åhus Handboll

---------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering 2020-03-13

Svenska handbollsförbundet har uppdaterat sina rekommendationer så att de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

"Det finns i dagsläget ingen anledning att ställa in mindre lokala sammankomster, så som träningar. Fortsättningsvis gäller att: distrikt och föreningar fattar enskilda beslut gällande den egna verksamheten."


---------------------------------------------------------------------------------

Publicerat 2020-03-12

Riksidrottsförbundet har idag lämnat vidare ansvaret för åtgärder vidare till respektive specialförbund. I vår sport är det Svenska handbollsförbundet. 

Svenska handbollsförbundet har gått ut med bland annat följande information:

https://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Aktuellt/Medanledningavcoronaviruset/

 

Svenska handbollsförbundets beslutade åtgärder som påverkar Åhus Handboll

Seriespel, seniorer
Samtliga grundserier slutförs enligt fastställt spelprogram. Ingen publik tillåts på matcherna, beslutet gäller från och med fredagen den 13/3.

Slutspel och kval
Alla slutspel och kval flyttas fram och beräknas starta i mitten av april. Spelet genomförs med färre matcher.

Distrikt och föreningar
Distrikt och föreningar fattar, bortsett från den information Svenska handbollsförbundet har publicerat, fortsättningsvis enskilda beslut gällande den egna verksamheten och kan uppmana personer/publik/spelare/ledare/medarbetare att inte besöka handbollsevenemang/-träningar/-matcher. Svenska handbollsförbundet vill be distrikt och föreningar att hålla sig uppdaterade via folkhalsomyndigheten.se om det rådande läget.


Skånes handbollsförbunds beslut som påverka Åhus Handboll Ungdomsserier

Skånes handbollsförbund har i kväll (2020-03-12) beslutat att avsluta ungdomsserierna till och med U19 (sammandrag eller liknande) från och med fredagen 13:e mars. 


Beslut från styrelsen Åhus Handboll Träningar och gemensamma aktiviteter (ej matcher)

Styrelsen har beslutat att förhålla sig till de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten.


I deras presskonferens 2020-03-13, 7 minuter in i filmen ges rådet att hålla mindre sammankomster som träningar precis som vanligt. https://youtu.be/5MFp_Olwu5E


I nuläget uppmanar styrelsen att träningar genomförs som vanligt, eftersom det inte finns några rekommendationer som säger annat. Vid eventuell förändring av dessa rekommendationer kommer denna nyhet att uppdateras.

 

Nu såsom alltid innebär detta att ledare, spelare, eller annan person stannar hemma från träning vid eventuella sjukdomssymtom och följer de råd som hälso- och sjukvården ger.

Läs mer på www.1177.se

 

Styrelsen

Åhus Handboll

 

Välkommen till informationsträff om ett framtida Damlag
2020-03-04 19:21
Uppdatering: 2020-03-27

Ambitionen är att hålla informationsträffen för intresserade spelare till vårt kommande damlag på tisdag som planerat.
Vår samarbetspartner Åhus Seaside kommer att iordningställa sitt största konferensrum med en luftig möblering enligt de gällande rekommendationerna.
Är du sjuk ber vi dig stanna hemma och följa folkhälsomyndighetens råd.
Du som inte har möjlighet att närvara på mötet den 31/3 kan kontakta tränarna efter mötet för information.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Är du intresserad av att spela i Åhus Handbolls framtida damlag? 

Välkommen till informationsträff!
När: Tisdag 31/3 kl 18.15 - 19.45 
Var: Åhus Seaside

Ingen anmälan krävs men om du har frågor inför informationsträffen så kan du ringa, sms:a eller mejla våra tränare.

Stanley Cederberg, Telefon: 0768 - 99 91 60, E-post: stanley.cederberg@bredband.net 
Pelle Larsson Telefon: 0707 - 68 57 09, E-post: par.larsson@onnestadsfolkhogskola.se
BLI MEDLEM
Bli medlem i Åhus Handboll
Instagram
Nyheter från våra lag
Pojkar 12 (2007), 26/03 21:19 
Pojkar 12 (2007), 12/03 18:59 
Pojkar 10 (2009), 05/03 21:46 
 
BLUE Exclusive
BLUE Member
Barn & ungdomssponsor
1995 klubben
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten