SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Flickor -10 (F10)
Välkommen till Åhus Handbolls Flickor -10
Våra träningar genomför vi i Sånnahallen.
Vi tränar:
 • Tisdagar 17:15-18:30 Sånnahallen B
 • Lördagar 9:00-10:30 Sånnahallen B

Alla flickor födda 10 är varmt välkomna till träningen. Vi som håller i träningen är Ida, Linda, Patrik, Johan och Fredrik.

Har ni några funderingar så är ni välkomna att höra av er till oss. Ni finner kontaktuppgifter under Truppen »
Påverkan på F-10 av skärpta allmänna råd covid-19
2020-11-03 22:03
Som föreningen tidigare meddelat påverkas handbollen i olika omfattning av de skärpta allmänna råden för Covid-19. Nedan är hur det ser ut för F-10.

Fotograferingen den 10:e november är inställd med anledning av de skärpta råden angående covid-19. Vi har i nuläget ingen mer information.

Skånes Handbollsförbund har valt att ställa in alla matcher utan resultat (den typ av matcher vi spelar). Dessa matcher kommer inte att spelas alls. I nuläget är det matcherna 7-8 november som ställs in.

Glädjande kan vi fortsatt träna vidare. Dock tänker vi på innehållet och försöker undvika vissa övningar där det är för mycket närkontakt. Som tidigare så stannar man hemma om man har symtom. Märkt vattenflaska är också en förutsättning.

Vi får nya besked inför den 17:e november när de skärpta råden slutar att gälla eller förlängs.

/Ledarna F-10
Sammanfattning föräldramöte
2020-09-13
Föräldramöte Flickor -10 2020-09-05

Filosofi för laget

Vi utgår från Blå spåret som finns på hemsidan.

 • Läs gärna det som gäller för ledare, spelare och föräldrar. 
 • Har ni synpunkter på hur vi ledare använder blå spåret? Prata gärna med oss.
 • Klubben har två ungdomskonsulenter i Victor N och Stanley C. Dessa vill vi gärna nyttja i vårt lag för att få lite ny inspiration och kunskap.

 

Kommunikationsvägar

Kallelser till matcher kommer som vanligt via e-post.

Tidigare SMS-grupp har visat sig lite instabil framförallt administration vid nya spelare.

Vi har skapat en Whatsapp-grupp. Det är utmejlat hur man lägger till sig i gruppen. Om ni inte har fått detta utskick så kontakta Fredrik så hjälper han er.

 

Träningar

 • Tisdagar 17:15-18:30 B-hall
 • Lördagar 9:00-10:30 B-hall
 • Kod 1111 för att komma in.
 • Ida är i Spanien men vi övriga ledare är kvar. Vi är fyra ledare men tar gärna emot hjälp på träningarna. Ni föräldrar som är på träningen får gärna komma ombytta och stötta ledarna på träningen. Givetvis lägger vi upp och leder träningen men ni får gärna vara med som en extra vuxen. 
Matcher

 • 2 lag anmälda i lokal serie. I nuläget har vi ca 20 spelare. Vi hoppas och tror att era tjejer har möjlighet att prioritera matcherna så vi kan fortsätta med två lag.
 • Matchprogram finns i SportAdmin. Via appen ”Sportadmin Medlem” kan ni lämna förhandsbesked till både på träning och match. Klicka på kalendern och klicka sedan på den aktivitet ni önskar meddela om.
 • Vi börjar med samling på VC inför bortamatcher. Allt för att skapa möjligheter till samåkning.

 

Varulotter 

Förmodligen liknande upplägg som vid tidigare år. Då var det utdelning av lotterna strax innan jul med dragning i januari.

o Ansvarig för utlämning Eva/Katariina (Klaras och Hildas mammor)

 

Kiosk

Som tidigare behövs det hjälp med att bemanna en gång på hösten och en gång på våren. Åhus Handboll har herr och damlagsmatcher och diskussioner förs att vi som föräldrar hjälper till med golvtork och liknande i smabnd med dessa matcher som infaller på vår vecka.

o  Ansvarig för kioskschema: Camilla (Lykke S mamma)

 

Funktionär

 • Vi behöver tidtagare samt någon som hjälper till att ställa fram bänkar etc vid våra hemmamatcher. Vi tänker att de som ändå är i hallen och tittar på kan ställa upp med detta.
Covid-19

Kom nya riktlinjer från Svenska handbollsförbundet 4/9.

Utifrån dessa kommer det finnas möjligheter till någon form av publik. Allt är inte helt klart hur detta praktiskt ska lösas men det kommer inför säsongen.

 

Givetvis gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

 • Tvätta händer inför träning och efter
 • Stanna hemma om symtom – Uppvisar man symtom så får man gå hem från träningen.

Cuper

Vi diskuterade deltagande i cuper. I nuläget nöjer vi oss med beachhandbollen. 

Vi ska även se om det finns andra lokala cuper som vi skulle kunna delta i.


Föräldrainsatser i laget och klubben
Ekonomi

Diskussion om försäljning för att ex sponsra cuper. Vi väljer att avvakta till framtiden om vi har ett tydligt mål ex turnering.

Trivselgrupp

I nuläget behöver vi fler intresserade som kan hjälpa till och ordna aktiviteter utanför planen. Kamilla (Annies J mamma) hjälper gärna till. Vi ledare hade tankar på att ha några aktiviteter per säsong utanför handbollsplanen för att stärka gruppen. Om det är någon mer som kan hjälpa till att anordna detta så kontakta ledarna.


Klubbinsatser

Klubben drivs av ideella krafter. Vi är över 500 spelare och ledare i Åhus Handboll. Men det behövs fler krafter för att skapa bättre förutsättningar för våra killar. 

Eventteam

Herrarnas A-lag har glädjande fått sällskap av ett damlag. Så återigen har Åhus Handboll ett representationslag på både herr och damsidan. I och med detta har vi två lag som behöver kringarrangemang i form av speaker/DJ, utse matchens lirare, lottförsäljning på match mm. Har du möjlighet att hjälpa till? Kontakta styrelsen.

Sponsorer

Vi är en stor förening och vi har alltid behov av stöd från våra samarbetspartners. Det finns möjlighet att sponsra allt från 1995kr till valfritt belopp. Så har du ett företag eller är anställd på ett företag och vill göra det möjligt för 420 ungdomar att spela handboll? 

Kontakta:

·  marknad@ahushandboll.comLedarna F-10 

/gm Fredrik

 

Säsongstart 2020/21
2020-08-18 21:12
Nu är det äntligen dags att starta igång handbollssäsongen!
Tisdagen 25 augusti startar vi med träningen för flickor födda 2010. Träningstiderna är som det ser ut i nuläget tisdagar 17:15-18:30 samt lördagar 09:00-10:30. Båda träningarna sker i Sånnahallen B.

Nytt för i år är att vi kommer att spela på stor plan men med sänkt ribba. Förbundet har sagt OK till träning och matchspel utifrån de riktlinjer som finns idag. Mer information om detta upplägg och annat som rör säsongen 2020/21 kommer på ett föräldramöte den 5 september i samband med träningen, förmodligen i glasburen i Sånnahallen. Mötet börjar strax efter 09:00 när träningen för tjejerna börjat. Separat kallelse skickas ut.

Har ni något som ni vill ta upp för diskussion eller som ni vill ha svara på så kontakta gärna oss ledare innan så kanske vi kan förbereda svar på ev frågor. 

Vi ser fram emot en fantastiskt rolig säsong

/Ledarna flickor -10.
Sammanfattning av föräldramöte
2019-09-08 22:00
Vi har samma ledare som förra året. Ida, Vilma, Linda, Johan, Patrik och Fredrik.

Blå spåret

Ledarna informerade om Åhus Handbolls Blå Spåret.

Läs gärna sidorna om vad som förväntas av ledare, spelare och föräldrar.

Har ni synpunkter på vårt ledarskap? Låt oss gärna höra det så vi kan förbättra oss.

 

Träning
 • Tisdagar 17:15-18:30 B-hallen. Samling i hallen 17:15.
 • Söndagar 9:45-11:00 B-hallen. Samling i glasburen 09:45 för genomgång av träning och närvaro. Halltiden börjar 10:00. 

Vi gör sista träningen innan jul den 17/12 och startar igen 5/1. På höstlov och sportlov kör vi för de som kan om bara någon ledare är hemma. Mer information i anslutning till loven.

 

Matcher

Vi chansade och anmälde tre lag i år. Vi är 21 tjejer men har redan fått ett par till som provat på med handboll (Kul!). Tre lag gör att vi behöver så många spelare som möjligt varje spelhelg. Matcherna finns utlagda på vårt lags sida i kalendern. Så det finns möjlighet att redan nu synka era helger utifrån matchschemat ;)


Vi bestämde att vi samlas ca 15 minuter tidigare vid matcher än vi gjorde förra säsongen. Detta för att vi ska kunna byta om tillsammans och öka vår lagsammanhållning. Vi kommer även att byta om och duscha gemensamt efter matcherna. Syftet är att bygga ihop en ökad lagkänsla där vi kanske kan bygga lite nya broar mellan skolor/klasser/orter.

Matchkläder fungerar som tidigare. Ett matchställ per tjej som lämnas in efter säsongen. Vi får dessa inför den första matchen.

 

Informationskanaler
Lag hemsida

Vi lägger information på vårt lags hemsida. Genom detta får ni ett mejl med en länk till en nyhet. Genom att klicka på länken når ni direkt till nyheten på vårt lags sida.

 

Kallelser 
Vid matcher skickas kallelse via via mejl. Vi är tacksamma om ni svarar på kallelserna i tid. Detta sparar oss dubbelarbete.

 

App

Sportadmin Medlem är den app som ni kan få all information i. Nyheter från vårt lag, utskick och aktiviteter. Ni kan även ändra kontaktuppgifter för ert barn. Ex om ni vill lägga till en mejladress till.

 

SMS-grupp

Vi har en SMS-grupp i laget. Denna kan användas för kommunikation i laget. Vi ledare kommer använda den om vi snabbt vill nå ut med information. När man skickar SMS i gruppen går det till alla som är tillagda.

 

Ansvarsområde i laget
Kiosk

Camilla S (Lykke) skickar ut kioskschema. Vi har ansvar för vecka 48 och 12.

Var och en som får pass ansvarar för att byta om man inte kan.

Information om vilka arbetsuppgifter som ska göras finns här.

 

Lotter

I medlemskapet ingår att sälja lotter. Det är 25 varulotter som brukar komma innan jul.

Eva (Klara) och Katariina (Hilda) tar hand om utlämning och redovisning av lotter till klubben. Lotterna betalas vid uthämtning. Mer information kommer när det närmar sig.

 

Trivselgrupp

Vi skapade en trivselgrupp som ansvarar för någon aktivitet utanför planen per termin. Vi tänker oss enklare men roliga gruppaktiviteter ex bowling, filmkväll, pizzakväll etc.

Benny (Hilda), Eva (Klara) mamma och Kristina (Livia) ordnar detta. Finns det fler som vill hjälpa till så är de välkomna att kontakta någon av ovan.

Redan direkt efter mötet kom gruppen fram till att anordna bowling med mat. Så den 22 september kl 16-18 kör vi bowling med hamburgare. Separat kallelse till detta kommer.

 

Cuper

I nuläget har vi valt att avvakta med cuper denna säsong. En av anledningarna är att våra sammandrag är som minicuper. En annan är att det inte finns så många endagarscuper i närområdet. Vi kommer givetvis spela beachhandboll till sommaren. Intresseanmälan kommer i december.

Det är möjligt att det under våren finns någon endagscup i närområdet som vi väljer att vara med på. I så fall kommer det information om detta då.


Kontakt

Kontaktuppgifter till ledarna finns här.

 

Vi ser fram emot ännu en fantastisk säsong med många roliga minnen.


Ledarna flickor 9 (2010)

 

Säsongsstart 2019/20
2019-08-22 21:59
Hej alla glada handbollsföräldrar.

Efter en fantastisk förra säsong som kröntes av en härlig beachhandboll har det äntligen blivit dags för en ny säsong med handboll. Vi ser fram emot ännu en rolig säsong där vi utvecklar både individen och laget.
Vi som tränar i år är samma gäng som avslutade säsongen.

Träning
Vi tränar:
 • Tisdagar 17:15-18:30 i B-hallen
 • Söndagar 9:45-12:00 (Vi kör samling i glasburen, Sånnahallen, för att sedan träna i B-hallen 10:00-11:00).
Första träningen är tisdagen 3:e september kl 17:15.

Matcher
Vi spelar även detta år mini-handboll, 4 utespelare plus målvakt. Vi har anmält 3 lag så det blir mycket speltid. Matcherna är redan nu utlagda i vår kalender. Prenumererar ni på kalendern uppdateras den automatiskt i er kalender-app.

Föräldramöte
Söndagen den 8/9 kl 10:00 har vi föräldramöte i samband med att tjejerna tränar. Vi träffas i glasburen i Sånnahallen. Separat kallelse kommer att skickas ut. Vi är tacksamma om ni svarar på kallelsen oavsett om ni kan eller ej.

Kommunikation
Vi kommer fortsatt att kommunicera via hemsidan. Ni får då ett mejl med nyheten. 
Till matcherna skickar vi kallelser via mejl. Vi är tacksamma om ni svarar i tid på dessa kallelser. För att förhindra missade kallelser, lägg gärna till no_reply@utskick.sportadmin.se som en betrodd adress i din mejlklient.
Vid tillfällen då vi behöver kommunicera snabbare (ex inställd träning) använder vi SMS-grupp. Den vi använde vid träning till beachhandbollen. Svarar man på SMS skickas detta till alla i gruppen. 

Är det någon i familjen som saknar mejl eller SMS?
Uppe till höger på denna sida kan ni logga in och redigera era barns (målsmans) uppgifter. Klicka på "Logga in" och sedan på den lilla gubben i höger hörn. Ni kan lägga till fler mejladresser eller ändra telefonnummer. Det finns även en app SportAdmin Medlem som samlar alla kallelser och nyheter på ett ställe.

Vi ser fram emot en toppensäsong.
Har ni frågor kan ni alltid kontakta någon av oss ledare.

Ha det gott!
Ledarna flickor 9 (2010)
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Åhus Handboll, 01/07 11:49 
Åhus Handboll, 10/06 14:44 
Åhus Handboll, 10/06 12:53 
Åhus Handboll, 28/05 06:42 
Åhus Handboll, 19/05 22:11 
 
BLUE Exclusive
BLUE Member
Barn & ungdomssponsor
1995 klubben
Klädsponsorer
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten