Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Pojkar 07
Välkommen till pojkar 07s sida!
Här kommer ni att finna nyheter och information som rör Åhus Handbolls pojkar födda 2007. Vi som tar hand om killarna är tränare; Martin Johansson, Tony Knutsson, Martin Engvall, Jens Gunnarsson, Jonas Mondelus, Tobias Fredriksson.
Målvaktsträning!!
2018-10-18 14:55

Hej alla glada handbollsföräldrar!


Välkommen till IFK Kristianstad 

Målvaktsfokus

2 november 2018.


Välkommen till IFK Kristianstads dag för målvakter. På fredagen den 2 november (v. 44) bjuder vi in ungdomsmålvakter för att få inspireras och utveckla sina färdigheter. Hösten 2017 blev en kanondag med ca 60 målvakter.

Vi vänder oss till de som är födda 05- 08. Både killar och tjejer. Vi kommer dela in dem i två grupper, en 05-06 som riktar sig till de som redan är målvakter och en 07-08 där även de som skulle vilja prova på att vara målvakt är välkommen förutom de som redan står i mål. 

Ansvariga för denna dag är målvaktstränaren Pelle Larsson som dagligdags finns i IFK Kristianstad samt är instruktör för målvakterna på NIU gymnasiet. Till sin hjälp har han målvaktsinstruktör Mikael Salomonsson målvaktstränare i H65 Höör i SHE, Maria Olsson mångårig elitseriemålvakt. Dessutom kommer ett antal andra yngre målvakter finnas som stöd under dagen. Vi vill gärna att ni ledare/tränare som har möjlighet finns med på passen för att själva få fler idéer till sin träning. Det är en kul dag för tjejerna och killarna, men för deras utveckling på lång sikt behöver även tränare vara på plats för att kunna fånga upp bra övningar. Boll och vattenflaska tar ni med själva. 

Vi börjar 09.00 och håller på till 15.00. Vi kommer hålla till i Arenan i A-hallen och D-hallen Vi bjuder på lunch, frukt mm och dagen är i övrigt gratis. Glöm ej anmäla allergi. Det är. (Västra Storgatan 69) Tränaren för målvakten som anmäler till undertecknad senast den 1 mars. Det är först till kvarn som gäller, vi har ett max på 60 platser

Vi bjuder spelare och ledare på lunch.

Svara snabbt på kallelsen så att vi kan anmäla er till IFK!

Först till kvarn!


/Tränarna

Lite info angående Potatiscupen i Alingsås 2019!
2018-10-17 14:14

Hej alla glada handbollsföräldrar!


I april månad tänker vi i pojkar 07 att åka på Potatiscupen i Alingsås, en cup som 2019 firar 40år!

En intresseanmälan kommer att gå ut till er inom kort för att veta hur många lag som vi ska anmäla!

En Cup där vi tränare bor med era killar i skolsalar och ni föräldrar bor för er själva  på annat håll för att sedan sluta upp och heja på våra duktiga killar då det vankas match!! Detta är en oerhört stor Cup med många lag i olika klasser så de flesta boenden försvinner fort, så ni som redan vet att ni tänker följa med (vi hoppas såklart att så många som möjlig hänger med på detta äventyr och skapar goa minnen tillsammans!) tveka inte utan in och försäkra er om ett boende redan nu! Vet att en hel del föräldrar redan bokat boende på Grand Hotell i Alingsås och på Nääs Fabriker som ligger ca 1.5 mil utanför Alingsås!

Här nedan kan ni läsa lite mer om vad det handlar om..... 5 -7 april 2019 i Alingsås


 


GÄSTKORT


Kategori A: Hårdförläggning á 1.100:-/deltagare (även ledare)


  1. ¤ Logi i skola / förskola - man tar med egen luftmadrass (maxbredd 100 cm) och sänglinne

  2. ¤ 6 måltider = 2 frukost, 2 lunch, 2 middag

  3. ¤ NYHET NR 1! Frukost på de flesta skolorna. Lunch och middag i Cupcentrat

  4. ¤ Fria resor med Cupbussar

  5. ¤ Rabatterade aktiviteter


 U11-U10


¤ Matchtid 2x12 min.


  1. ¤ Sänkt målribba och på stor plan (varierande underlag).

  2. ¤ Gruppspel 6 lag.

  3. ¤ 4-5 matcher/lag och match alla dagar.

¤ Pris till alla spelare.

 

 

Kostnader

¤ Anmälningsavgiften står Åhus Handboll för.

¤ Det kommer att kosta 1100kr/spelare(boende,mat, cupbuss och rabatterade aktiviteter) se ovan vad som ingår! Denna kostnad kommer var och en att få bekosta!


Vi tränare återkommer så fort vi vet mer om detta äventyr! Vi hoppas såklart att ni tycker detta verkar lika kul som vi!


/Tränarna

 Kristianstad Arena Cup
2018-10-13 12:09

Hej alla glada handbollsföräldrar!


Här kommer all nödvändig information angående säsongens första cup!

Alla killarna som anmält sig till denna cup har blivit uppdelade i två lag. Alla killar spelar 7 matcher fördelade så att 4 matcher spelas Lördagen den 27/10 och 3 matcher spelas Söndagen den 28/10. Alla matcher spelas 1¤25min, inget slutspel!

Ni föräldrar ansvarar för transporten till och ifrån Kristianstad! Ni ansvarar även för era killar mellan matcherna. Alla killar kommer ombytta och klara till utsatt samlingstid!


Emil M och Valle S har ställt upp och spelar denna cup enbart med pojkar 06 så att även de får ihop 2st lag!


Åhus Handboll 1 spelar i GRUPP 2/ Ledare: Tobbe, Martin E och Jonas

Alfons F

Theo M

Love B

Hannes O

Melvin E

Malte L

Vilmer G

Wille A

Philip H

Mikel M (spelar enbart lördag)

Sixten Ö

I grupp 2 spelar även Önnered 1, Ystads IF Vit, Ystads IF Gul, IFK Kristianstad Svart, Lugi 1, Lödde 1 och Tollarp.


Åhus Handboll 1 samlas kl 8.30 i A-hallen(Kristianstad)!

Matcher

Lördag 27/10

09.00 - A-Hallen

10.30 - A-Hallen

12.00 - E2 (i Arenan)

13.30 - D-Hallen

Söndag 28/10 Samling 8.30 i D -Hallen

09.00 - D-Hallen

10.30 - D-Hallen

13.30 - Sporthallen i HammarÅhus Handboll 2 spelar i GRUPP 1/ Ledare: Tony, Martin J och Jens

Felix P

Max J

Erik G

Olle E

Oskar N

Liam V

Arvid T

Arvid I

Alex S

Vilgot A


I grupp 1 spelar även Önnered 2, Önnered 3, Ystads IF, IFK Kristianstad Orange, Lugi 2, Lödde 2 och Vinslöv.


Åhus Handboll 2 samlas kl 09.00 i A-Hallen(Kristianstad)!

Matcher

Lördag 27/10

09.30 - A-Hallen

11.00 - E1 (i Arenan)

12.30 - D-Hallen

14.00 - E1 (i Arenan)

Söndag 28/10 Samling 09.30 i A-Hallen(Kristianstad)!

10.00 - A-Hallen

11.30 - E1 (i Arenan)

13.00 - Sporthallen i Nosaby


Vi tränare ser fram emot en härlig helg tillsammans med er föräldrar och era duktiga handbollskillar i Kristianstad!


/Tränarna


Sammanfattning utav föräldramötet!
2018-10-03 14:06

Hej alla glada handbollsföräldrar!

Här kommer en sammanfattning ifrån vårt föräldramöte.

Även beslut angående era önskemål finns att läsa...

 

Först och främst, mycket bra uppslutning utav er föräldrar på detta möte, endast 2 killar som inte hade någon förälder på plats och dessa två hade meddelat förhinder! Härligt!

 

¤ Truppen – Vi är i dagsläget 28 killar i träning och ett par killar som har tagit en liten paus för att se om ”Handbollssuget” kommer tillbaka. Alla 6 tränare fortsätter. Alla tränarna i gruppen har gått Baskursen vilket är kravet som Åhus Handboll ställer för att kunna vara tränare i klubben. Martin J och Tobias F har även gått nästa steg som heter TS1. Vi tränare gör allt vi kan för att vara goda förebilder som erbjuder en allsidig variationsrik träning där alla killarna kan utvecklas i sin takt. Vi är välplanerade och coachar killarna så att de kan utvecklas i rätt riktning!

 

¤ Utrustning – Nya träningskläder (Åhus Handbolls profilkläder) finns att köpa på Intersport Härlöv. Går även att köpa online! Killarna hämtar ut sina matchkläder under vecka 40 i samband med träning. En förälder måste skriva på vid utdelning utav dessa kläder!

 

¤ Träning – Tisdagar 17.00 – 18.30, A och B hall. Onsdagar 18.15 – 19.45, B hallen. Träningen börjar alltid med 15 min i ”glasburen”. Vid förhinder till träning, meddela via SMS på 0793132672 (Tony K).

Våra träningsplaneringar följer Åhus Handbolls ”Blå spår” Nivå 2, 9-12år(för mer info se Blå spåret på hemsidan).

 

¤ Åhus handboll policy/Blå spåret – För att få deltagande till matcher och träningar måste medlemsavgiften vara betald! Killarna ska även sälja 25 lotter var. För mer info, se Åhus handbolls hemsida!

 

¤ Hemsidan ”Vår sida” – Åhus Handboll P07 – Vår infokanal till er, all viktig info läggs upp här! Ni föräldrar ansvarar för att regelbundet kolla av här! Även info om vad som förväntas utav er föräldrar då man har kioskpass eller liknade hittar man på hemsidan.

 

¤ Matcher – Helplan med sänkt ribba, speltid 4¤10min, två matcher varje gång det är match, alla matchhelger ligger ute på vår sida. Samlingstiden och samlingsplats står i kallelsen! Ni föräldrar hade ett önskemål om att skriva i kallelsen om man har platser över i bilen vid bortamatch eller om ens barn behöver hjälp med transport så kan man skriva detta där. Ni föräldrar ansvarar sedan för att ta kontakt med varandra och lösa detta. Några föräldrar hade även som önskemål om att samlas på någon plats i Åhus för att sedan åka gemensamt till bortamatch. Detta är inget som vi tränare kommer att styra upp utan vill några samlas innan för att sedan åka gemensamt så får ni gärna göra detta men får då prata er samman och styra upp detta själva. Vi tränare förväntar oss att era killar är på rätt plats vid rätt tidpunkt då det är dags för match!

Vi har tre lag i spel istället för 2 lag som vi hade förra säsongen. Mer spel för killarna och färre avbytare vid match! Vi ser gärna att killarna duschar efteråt tillsammans då vi tränare får en chans att utvärdera tillsammans med era barn. Vi tränare försöker att göra 3 så jämna lag som möjligt varje matchhelg. Några föräldrar hade som önskemål att i ett tidigare skede få kallelser till våra matcher för att veta när ens barn ska spela. Istället för att få kallelser till match helgen innan så önskade man att få kallelser till flera matcher på en och samma gång!

Vi tränare har bestämt oss för att testa detta och i samband med nästa kallelse så kommer man att få kallelse till de 3 kommande matcherna! Vi kör detta på prov och utvärderar sedan!

Häftigt att alla 28 killarna har meddelat att de kan spela första matchhelgen!

 

¤ Målvaktsträning – Vissa tisdagar kör vi fokus på våra målvakter. Vi har även ett samarbete med Dan Beutler som hjälper oss med målvaktsövningar till vårt lag. Dan kommer även att försöka vara på plats ett par träningar för att hjälpa oss med målvaktsträning!

 

¤ Cuper – Klubben bekostar 2 cuper samt Åhus Beachhandboll. Fokus på sammanhållning och roligt att möta nya lag vid cuper. Vi kommer att delta i Kristianstads Arena Cup(blev inbjudna). Ni föräldrar har redan anmält om ert barn kunde vara med eller ej och speldatum är Lördag & Söndag 27 och 28/10. Mer info kommer då allt är klart!

Lundaspelen 2018, 27-30 dec. Info och kallelse till denna cup ligger ute just nu!

Potatiscupen 2019, i Alingsås 5-7 april kommer vi också att vara med i. En cup där vi tränare sover tillsammans med era killar i skolsalar! Info och kallelse om denna cup kommer inom kort! Hoppas att så många föräldrar som möjligt hänger på till Alingsås på denna cup så skapar vi ett minne för livet för killarna! Ni föräldrar som vet med er att ni ska hänga med…..in och försök hitta boende i Alingsås med omnejd fredag till söndag 5 – 7 april. Då cupen firar 40 års jubileum väntas det mycket folk och de flesta boenden brukar försvinna fort.

 

¤ Teambuilding – Vi tränare håller på att planera upp en pizzakväll(en fredag) med era killar. Lite mat, umgänge och sedan avsluta kvällen i Sånnahallen för att heja fram vårt A-lag!

 

¤ Pojkar 06 – Det ligger just nu ute en intresseanmälan till killarna som handlar om spel med pojkar 06! För mer info se kallelsen!

 

¤ Föräldraansvar – Svara på kallelser(gärna så fort som möjligt om man kan, underlättar vårt arbete!), meddela förhinder till träning och match!

Utskick med tider för föräldraaktiviteter, kioskschema för Sånnafiket kommer att skickas ut inom kort. Våra veckor som vi ska bemanna är vecka 48, 10 och ev 15.

 

Stort tack för ett mycket bra samarbete!

 

/Tränarna

 

 

Pojkar 07 2018/2019
2018-08-27 19:08

Hej alla glada handbollsföräldrar!


Äntligen är det snart dags att kasta igång årets handbollssäsong, hoppas att era killar längtar lika mycket som vi!


Våra träningstider 2018 - 2019

Tisdagar 17.00 - 18.30, A & B - hallen

Onsdagar 18.15 - 19.45, B - hallen

Alla träningar startar på utsatt tid vid "glasburen" bredvid Sånnacafet!


Första träningen

Onsdagen den 12/9, (vecka 37)


Andra träningen

Onsdagen den 19/9, (vecka 38)


Från och med vecka 39 tränar vi både tisdagar och onsdagar!Årets första föräldramöte kommer att äga rum Onsdagen den 26/9 kl 18.15, så boka in detta datum redan nu!


Nästan alla har lämnat in era killars matchkläder ifrån förra säsongen och är därför redo att kvittera ut årets matchkläder. Utdelning utav årets matchkläder kommer att ske i samband med träning( datum för detta meddelas här på sidan senare). Ni som ännu inte lämnat in måste göra detta omgående för att kunna få de nya. Kläderna lämnas in enklast direkt till Sara Månsson( Emils mamma).


För er som är intresserade utav att beställa årets Åhus Handbolls träningskläder gäller följande:

Åhus Handbolls medlemsprofil 2018/2019

Nytt för i år är att det finns en Web shop som är kopplad till just er profil, se nedan länk:

https://team.intersport.se/team/ahus-handboll/?sort=nyast-f%C3%B6rst&page=1

 

Med detta ökar tillgängligheten för era medlemmar att beställning kan göras hemifrån, provkläder finns som vanligt annars tillgängligt hos oss på Intersport där det även är möjligt att beställa och köpa profilen året om…

Under vecka 37 så bjuder vi in Åhus Handboll:s alla medlemmar för utprovning på Intersport Härlöv.


Vi tränare vill även att ni föräldrar noterar följande datum eftersom era killar kommer att bli kallade till  match antingen lördag eller söndag följande helger, gör en notering i era kallendrar  så att era killar kan delta vid så många matcher som möjligt:


Omgång 1, Lördag 6/10 & Söndag 7/10

Omgång 2, Lördag 20/10 & Söndag 21/10

Omgång 3, Lördag 10/11 & Söndag 11/11

Omgång 4, Lördag 24/11 & Söndag 25/11

Omgång 5, Lördag 1/12 & Söndag 2/12

Omgång 6, Lördag 15/12 & Söndag 16/12

Omgång 7, Lördag 12/1

Omgång 8, Lördag 26/1 & Söndag 27/1

Omgång 9, Lördag 9/2 & Söndag 10/2

Omgång 10, Lördag 2/3 & Söndag 3/3

Omgång 11, Lördag 16/3 & Söndag 17/3

Omgång 12, Lördag 30/3 & Söndag 31/3


Vi tränare hoppas såklart att alla killar som spelade handboll förra säsongen kommer att spela handboll även i år. Har någon bestämt sig för att sluta så behöver vi veta detta så fort som möjligt då alla spelare ska "bekräftas" så att det blir rätt med medlemsavgifter m.m.


Hör av er om ni undrar något....annars ses vi i hallen Onsdagen den 12/9!


Ha de gott


/Tränarna
 
Sponsorer
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten