Välkommen till pojkar 07s sida!
Här kommer ni att finna nyheter och information som rör Åhus Handbolls pojkar födda 2007. Vi som tar hand om killarna är tränare; Martin Johansson, Tony Knutsson, Martin Engvall, Jens Gunnarsson, Jonas Mondelus, Tobias Fredriksson.
Tack för idag och boka upp följande datum!
2017-10-22 20:44

Hej alla glada handbollsföräldrar!!


Underbart duktiga killar vi har! Första handbollsmatchen i livet på helplan för våra killar och som dom levererade! Trots att våra motståndare spelat match på helplan tidigare visade våra killar att de ligger bra till. Fina inspel, bra passningar, bra försvarsspel, snygga mål och härliga målvakträddningar präglade denna söndag!

Roligt också med så många föräldrar på plats!


Boka nu upp följande datum för omgång 2

Halva truppen spelar söndagen den 12/11 och halva truppen spelar söndagen den 19/11!


Ni som ännu inte anmält ert barn till målvaktsutbildningen gör det så fort som möjligt om intresse finns så att ni inte missar det!


/Stolta tränare

Målvaktsutbildning för alla våra killar som vill!
2017-10-17 13:36

Hej igen!


Onsdagen den 1/11(v44) bjuder IFK Kristianstad in till målvaktsutbildning. Alla killar som vill kommer att få utbildning i målvaktsspel och är era killar sugna på att testa detta ska de givetvis ta denna chans. Dagen börjar kl 09.00 och slutar kl 15.00! Det är gratis och alla får lunch och frukt!


Målvaktstränare kommer att finnas på plats och även Maria Olsson(Markus Olssons syster)med rutin ifrån Elitserien kommer att ge tips och råd!

För att vara med denna dag behöver man alltså inte vara utpräglad målvakt utan alla som vill testa på hur det är att vara målvakt är välkomna.


Ni anmäler era barn till oss tränare så anmäler vi era killar till IFK!!

Vi behöver ha era anmälningar senast den 26/10!!


/Tränarna 

INFO ifrån föräldramötet!
2017-10-16 21:04

Hej alla glada handbollsföräldrar!


Underbart att vara igång igen och verkligen full fart på träningarna!

Vi pratade om föräldraansvar på föräldramötet och verkligen hatten av för er "duktiga" handbollsföräldrar! ALLA har betalt medlemsavgiften och ALLA har hämtat ut matchkläder! Alla har även svarat på första matchkallelsen för säsongen och vilken uppslutning....ALLA ska vara med och spela match!!!


Här kommer info ifrån föräldramötet.

Truppen

35 killar, 6 tränare och ni föräldrar till dessa killar bildar Åhus Handboll pojkar 07. Alla tränare har gått tränarutbildning, för att på bästa sätt kunna fortsätta med att utveckla era killar i sin handboll!


Utrustning

Träningskläder/Åhus handbolls profilkläder finns att prova ut och beställa på Intersport Härlöv. Inga bollkontrakt för våra killar utan vi har hand om era killars bollar. Nya bollar kommer att finnas from tisdag 17/10! Medtag gärna egen vattenflaska så att vi undviker att dricka utav varandras flaskor!


Träning

Tisdagar 17.00 - 18.00 och torsdagar 17.15 - 18.30. Killarna ska vara på plats innan utsatt  tid för att kunna fixa med utrustningen så att v i kan starta träningen rätt tid! Vi samlas alltid vid sofforna vid sånnafiket för att sedan gemensamt gå till B-hallen då tränigen startar, allt för att låta laget innan oss kunna genomföra sin träning i lugn och ro! Vi tränare vill att ni föräldrar skickar SMS på följande nummer då ert barn inte kan träna, 0766416471 (Tony). Detta blir då anmäld frånvaro. För mycket oanmäld frånvaro kan leda till att man inte blir kallad till match!

 

Våra träningar kommer att utgå ifrån BRA tänket....mycket boll, roligt och hög aktivitetsnivå! Killarna kommer att få träna och spela på alla olika positioner och de kommer även att succesivt introduceras med termer som spelsystem, försvarspel och anfallsspel.

Vi kommer även att under vissa träningar nu i början ha en teoretisk/taktisk genomgång med alla killar då vi anser att det är viktigt att alla killar har kunskaper om de olikas reglerna och dess innebörd. Killarna kan ställa frågor och få svar på sina funderingar. Även fast detta innebär några minuters stillasittande så blir denna stund otroligt värdefull då handboll på helplan skiljer sig ganska mycket ifrån minihandboll.


Åhus Handboll Policy

Utdrag ur Åhus Handbolls policy

Varför vi gör som vi gör.....


Det arbetas alldeles för mycket med att enbart vinna i barnhandbollen och det blir för barnen så viktigt, att de till sist inte klarar av att hantera en förlora-situation. Ledare väljer bort spelare i viktiga vinna-situationer utan att tänka på den skada de åsamkar dessa ’icke-godkända’ barn. Inom Åhus Handboll får det inte förekomma toppning i barnhandbollen utan alla som är uttagna skall spela och lika mycket. I möjligaste skall det alltid vara jämna lag som tas ut till match inom varje åldersgrupp.

Barn är inte vuxna i miniatyr utan bara barn, vilket måste beaktas. Vi måste se på vår verksamhet långsiktigt dvs. vi ser helst 20-25 välutbildade handbollspelare i varje åldersgrupp när de är 15 år, än att 5-6 bra spelare har fostrats genom speciell matchning och resterande inte längre finns kvar i klubben. Som ledare inom Åhus Handboll skall detta dokument, innehållande policy och målsättning, vara en ledstjärna i verksamheten och det kommer att göra oss till en otroligt framgångsrik ungdomsklubb det är vi övertygade om.

Syfte

Syftet med Åhus Handbolls barn- och ungdomsarbete är att bedriva handbollsträning och spel för att skapa en gemenskap och en sportslig och social fostran för ungdomar i åldrarna 6-16 år. Klubben skall kännetecknas av välutbildade ledare och spelare som är föredömen både på och utanför planen.För att kunna leva upp till vårt syfte och samtidigt driva en verksamhet av vår storlek, är det oerhört viktigt att alla förstår betydelsen av medlemsavgifterna. Om medlemmar inte betalar sina medlemsavgifter kan vi som förening inte överleva.


Detta ingår i medlemskapet och detta förväntas utav er....


Riktlinjer/policies Åhus Handboll 2017/18

 

Medlemskap ger tillgång till tränare, träningar, matchspel och gott kamratskap i något av föreningens lag. Medlemsavgiften bidrar till finansiering av lokalhyra, försäkringar och licenser, matchställ och annat material, domare och matchfunktionärer, avgifter till serie- och cupspel samt kanslist och administration. Med detta följer också vissa krav;

§         Följa Åhus Handbolls värderingar och policies (se Blå Spåret på hemsidan).

§         Betala medlems- och träningsavgift

§         Medverka i försäljningen i cafeterian - särskilt schema för föräldrar/ungdomar upprättas lagvis.

§         Sälja varulotter - för närvarande 20 lotter per spelare.

§         Medverka för Åhus Handbolls räkning under beachhandbollen - två arbetspass av föräldrar per barn/ungdom, ett pass per seniorspelare.

§         Medverkan i funktionärsutbildning som anordnas av föreningen, se nedan under Utbildning.

                     

Medlems- och träningsavgifter

§         Ska vara betalda senast den 30 september! Den som inte betalt 31/10, har inte rätt medverka i Åhus Handbolls träningar eller matchspel.                                                                           

Deltagande i seriespel (barn/ungdom)

§         Föreningen bekostar deltagande i seriespel.

§         Varje lag/tränare avgör själv vilken serie man vill delta i.

§         Transporter till och från matcher ordnas av resp. lag/föräldrar.     


Hemsidan

Kolla vår sida och läs igenom våra utskick så att ni inte missar viktig information.


Matcher

Vi spelar nu på helplan men med sänkt ribba. Speltiden är 2¤20 minuter och vid varje matchtillfälle så spelar alla killarna två matcher!

I er kallelse som skickas ut Lördagen innan nästa helgs matcher anmäler ni ert barn om den kan spela eller inte. I kallelsen ser ni vilka killar som ska delta i samma lag och vart man ska spela någonstas. Observera att tid för samling innebär att man ska vara ombytt och klar för uppvärmning. Uppvärmningen startar 30 minuter innan match! Ingen gemensam samling i Åhus vid bortamatch utan var och en ansvarar för transport för sitt barn. Ni föräldrar kom på att man i kallelsen när man svarar kan erbjuda skjuts om man har plats till flera. Efter match duschar vi på plats tillsammans då vi också pratar om dagens matcher med era killar! Vi tränare kommer att se till så att alla killar kommer att bli kallade till match på hemmaplan lika många gånger. Alla killarna kommer att bli kallade till match lika många gånger under säsongen och inga killar kommer att spela extra matcher.


Cuper

Klubben bekostar två cuper utöver Åhus beachhandboll. Detta är något som vi kommer att utnyttja såklart och återkommer så fort vi har något på gång. VFC cupen i Vinslöv kommer vi att spela lördagen den 24/2 (v.8).


Föräldraansvar

Vi tackar Lina Nelander(mamma till Vincent) som tog över ansvaret som Schemaansvarig för föräldraaktiviteter i pojkar 07. Viktigt att man fixar sina arbetspass och att man byter med någon annan om man får förhinder!


Svara på era matchkallelser, inga påminnelser kommer att skickas ut!


Mycket att läsa........


Ses i hallen


/Tränarna                                                                                                                                 
Träning och Matchkläder
2017-10-09 21:28

Hej alla glada handbollsföräldrar!


Stort tack för visat intresse, härligt att så många föräldrar kunde närvara på torsdagens föräldramöte! För er föräldrar som inte kunde närvara kommer vi se till så att ni får den info som ni behöver! Ett sammanfattning utav föräldramötet kommer att mailas ut i slutet utav denna vecka!


Imorgon tisdag är det dags för säsongens första tisdagsträning, träningen börjar 17.00 och slutar 18.00. Påminn era killar att vi samlas vid sofforna och går gemensamt till B-hallen! From nu så tränar vi varje tisdag och torsdag så länge inget annat meddelas!

Vi tränare vill också veta då era killar inte kan närvara på träning, vid förhinder till träning skickas SMS på nummer 0766416471 (Tony K). Detta noteras då som anmäld frånvaro, vid upprepade icke anmäld frånvaro kan leda till att man inte blir kallad till match!


Tänk på att det är olika träningstider de olika dagarna:

Tisdagar 17.00 - 18.00

Torsdagar 17:15 - 18.30


De flesta föräldrar hämtade ut matchkläder till sina killar redan i torsdags men för er som inte hade någon möjlighet att göra det får en ny chans imorgon i samband med träningen, Tänk på att en förälder måste personligen skriva under för att era killar ska få med sina matchkläder hem. Möjligheten finns även att hämta ut sina matchkläder någon kväll på Brigantinvägen 7....hör av er innan i så fall på 0735051739(Martin J) så att vi är hemma.


På lördag kommer första kallelsen att skickas ut då det är Match för alla som kan Söndagen den 22/10!


Hoppas att vi ses i hallen imorgon


/Tränarna


Träning och föräldramöte!
2017-10-04 22:35

Hej alla glada handbollsföräldrar!


Imorgon torsdag är det dags för säsongens andra handbollsträning. 17.15 startar träningen och även årets första föräldramöte startar 17.15. Mycket viktigt att minst en förälder/barn finns närvarande då det är mycket nytt. Ni föräldrar hämtar även ut era barns nya matchställ imorgon i samband med föräldramötet.


Hoppas att vi ses imorgon i Sånnahallen


/Tränarna