SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Riktlinjer Åhus Handboll

Riktlinjer/policies Åhus Handboll 2022/2023

 

Medlemskap ger tillgång till tränare, träningar, matchspel och gott kamratskap i något av föreningens lag. Medlemsavgiften bidrar till finansiering av lokalhyra, försäkringar och licenser, matchställ och annat material, domare och matchfunktionärer, avgifter till serie- och cupspel samt kanslist och administration. Med detta följer också vissa krav; vilka ni finner på sidan Medlemsavgifter under rubriken: Vad förväntas av förälder till spelare eller spelare över 18 år? 

 

Deltagande i cuper 

  • Åhus Beachhandboll Festival: Föreningen bekostar deltagande i resp. åldersklass. Vill laget medverka även i en äldre åldersklass, får man bekosta anmälningsavgiften själv. 
  • Föreningen bekostar deltagande i ytterligare två cuper per säsong. Vill laget medverka i flera, får man finansiera detta på egen hand.  
  • Större åldersklasser har rätt anmäla flera lag till resp. cup. 
  • Anmälan till cuper ska mailas till kansliet och fakturan ska skickas till kassören
  • Transporter till och från cuper ordnas av resp. lag/föräldrar.          

Deltagande i USM 

Avsett för ungdom som gör sista året i PB/FB och äldre - i normalfallet deltar vi inte med underåriga lag i SM-spel. I de fall där föreningen inte har lag i “rätt” ålder kan ett yngre lag ges möjlighet att spela. Föreningens policy är att äldre lag vid behov stärker upp laget med spelare från föreningens yngre lag vid skador eller sjukdom.

 

Vad föreningen bekostar finns under USM på ledarsidorna (inloggning som ledare krävs) 

 

Egna arrangemang, t ex USM steg 3

  • Föreningen bör i likhet med tidigare år söka arrangemang steg 1-4, det är resp. lagledare/tränare som tar initiativ till det. Besked om ev. tilldelning av arrangemanget kommer först under tidig höst.
  • Det lag som tilldelas USM, har huvudansvaret för arrangemanget inkl. ansvaret att tillhandahålla erforderligt antal funktionärer. Bra checklistor finns från tidigare arrangemang.

Deltagande i distriktslag, riksläger etc. 

Föreningen uppmuntrar på alla sätt ett sådant deltagande. Vi är som förening stolta när våra ungdomar kvalificerar sig för dessa samlingar. 

  • Distriktslag/Tematräning: Deltagande och resor bekostas av den enskilde spelaren 
  • Sverigecupen: Föreningen står för anmälningsavgiften, resor bekostas av den enskilde spelaren (kontakta kassor@ahushandboll.com efter bekräftad uttagning och anmälan)
  • Riksläger: Föreningen står för anmälningsavgift och reskostnad (kontakta kassor@ahushandboll.com efter bekräftad uttagning och anmälan)

Resor till och från matcher/cuper - ungdom 

  • Resor till och från matcher står laget själv för. 
  • Resor till cuper ordnas också av laget självt, det enda undantaget utgör USM, se ovan Deltagande i USM. 
  • Om man inte kan lösa transport enbart med föräldrars bilar har Åhus Handboll avtal med olika företag som hyr ut minibussar, se Hyrbussar
  • Samordning mellan lag från olika åldersklasser är ett bra sätt hålla nere kostnaderna och skapa gemenskap. Kontrollera om flera lag från Åhus Handboll är anmälda till den cup ni ska delta i! 
  • Beställning av transporter med buss sker via resp. lags tränare/ledare. Varje lag ska vid beställning uppge vilket lag det gäller. Laget betalar själv på plats alt. via faktura till ledare/föräldrar. 
  • Även om föreningen inte ska stå för kostnaden för en minibuss, kan den som kontaktar uthyrarna boka i Åhus Handbolls namn för att få avtalspriset. Uppge att ni själva ska stå för kostnaden, som betalas på plats hos uthyraren.

Utrustning/kläder/skor 

 

På sidan Profilkläder finner ni info om kläder, skor och övrig utrustning som ni köper via Intersport Härlöv - var noga med att uppge att du tillhör Åhus Handboll så att du får reducerat pris och viss återbäring till föreningen!

  • Föreningen bekostar matchställ (byxor, tröja), bollar, västar, sjukvårdsmaterial samt vissa träningshjälpmedel. 
  • Bollkontrakt upprättas för barn 8 år t.o.m. B-ungdom. Ett bollkontrakt innebär att varje spelare tilldelas en boll, som hen fullt ut ansvarar för säsongen igenom - vid ev. förlust av boll, köper spelaren själv en ny boll. 
  • Föreningen tillhandahåller ledarkläder till sina ledare, info finns på denna sida under ledarsidorna (inloggning som ledare krävs)     

Sponsring

  • Sponsorer är en viktig inkomstkälla för Åhus Handboll, är du intresserad tag kontakt med Marknadsteamet
  • I normalfallet sponsrar vi inte enskilda lag i Åhus Handboll, ev. avsteg från denna princip först efter dialog med och beslut av ansvarig för marknadsteamet. 
  • Försäljning av kryddor, Newbody-produkter, tulpaner etc. kan ske lagvis  i Åhus Handbolls namn. Säkerställ att produkterna är OK att sälja genom att kontakta marknad@ahushandboll.com   

Utbildning 

Utbildning av tränare/ledare, domare och funktionärer har mycket hög prioritet i vår förening!

Frågor gällande utbildningar ställs till kansli@ahushandboll.com 

  

  • Ledarutbildning: Föreningens ambition är att alla ledare/tränare ska ha genomgått minst TU1 (BAS-kursen), det första steget i tränarutbildningen. Från B-ungdom ska varje lag ha tillgång till en TS1-utbildad ledare, ett krav för att delta i USM.
  • Domarutbildning planeras t.v. i samråd med Kansliet och Tuve och Skånes HF och förläggs om möjligt till Sånnahallen. Viktigt att uppmuntra alla spelare till att utbilda sig till föreningsdomare, vilket man kan bli från det år man fyller 15. Föreningen står för kostnader för domarutbildningar om hen är medlem i klubben. 
  • Funktionärsutbildning vänder sig i första hand till egna medlemmar. Såväl föräldrar som ungdomar ska uppmuntras till deltagande, så att de olika lagen blir självförsörjande vad gäller matchfunktionärer. Vid matchplanering ska varje lag utse minst två funktionärer, som måste ha genomgått utbildning. För de som genomgått utbildning tidigare år, ordnas varje år innan säsong en repetitionskurs för uppdatering. 

   

/Martin Ekelund, Ordförande Åhus Handboll                                                                                             

 

          

 
BLUE Exclusive
BLUE Member
Barn & ungdomssponsor
Klädsponsorer
1995 klubben
Facebook
Stöd Åhus Handboll via gräsroten