ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Hoppet lever för Åhus Handboll
2019-02-22

Åhus Handboll mot H65 Höör. Eller Åhus Handboll mot Max Blomberg om ni så vill. Detta var en match mellan hemmalaget och tabelljumbons skyttekung som svarade för hela 16 av bortalagets 25 mål. Blombergs målshow till trots kunde Åhus Handboll ta med sig två relativt komfortabla poäng i toppstriden, där slutresultatet till slut skrevs till 28-25.

Inför matchen gapade läktarna förhållandevis tomma, med endast 198 betalande åskådare, på den annars så populära avkasttiden 19:30. Den trötta inramningen färgade också av sig på spelarna på plan, där det var mycket slarv från båda lag. Det var ett Åhus Handboll sargat av semesterresor på bland annat målvaktsesset Jakob Ekelund som roterade hej vilt inledningsvis. Denna rotation gjorde också att spelare som Olle Jönsjö fick chansen från start, och som han tog den inledningsvis, genom att göra tre av Åhus Handbolls sju första mål. Även den vikarierande målvakten Hugo Tillberg var en starkt bidragande faktor till att Åhus Handbolls ledning redan vid 2-1 också höll sig matchen ut där H65 aldrig var riktigt nära att hota hemmaledningen, som var fem bollar stor i halvlek, 17-12.

I halvlek var de allra flesta i Sånnahallen rörande överens om att hemmalaget behövde öka skärpan framför mål, samtidigt som man behövde neutralisera Max Blomberg i bortalaget. Man lyckades inte med något av sakerna. De 17 målen från den första halvleken var i underkant för ett Åhus Handboll där de fartfyllda kombinationerna avlöste varandra. Till den andra halvleken stagnerade däremot spelet, och skärpan saknades om möjligt ännu mer i jämförelse med den första halvleken. Detta i kombination med att försvarsspelet mattades av gjorde att gästande H65 Höör faktiskt kunde vinna den andra halvleken, mycket tack vare tidigare nämnde Max Blomberg. Blomberg som gjorde åtta mål i första halvlek, gjorde lika många i den andra, och var ett ständigt hot mot hemmaförsvaret. Något som enligt hemmatränaren Mattias Jönsson inte borde kommit som någon chock för spelarna.

- Idag gör vi ingen bra insats. Vi har läst in oss på Höör sedan tidigare och haft vår matchgenomgång, där vi vet att Blomberg är farlig och vi vet vad han gör. Trots detta lyckas vi inte stoppa honom och han får göra 16 mål, det är för dåligt. Jag är besviken på spelarna som inte gör vad vi kommit överens om innan matchen, konstaterar den succéartade tränaren Mattias Jönsson.

Även om spelet inte var det bästa fanns det flera ljusglimtar att ta med sig inför de tre avslutande matcherna. En av dessa ljusglimtar var den andra vikarierande målvakten Anton Bladh, som kom in med cirka 15 minuter kvar att spela. Under dessa 15 minuter släppte Bladh in ynka fyra mål, och var en bidragande faktor till att Åhus lyckades hålla undan gästande H65, Bladh själv var ödmjuk efter slusignalen.

- Jag tycker att vi börjar matchen bra, med bra fart och ett bra försvarsspel. Sedan slappnar vi av lite väl mycket och släpper in de i matchen. Vi lyckas däremot hålla undan och det var det viktigaste, jag får komma in på slutet och är nöjd, men det är mycket tack vare vårt fina försvarsspel på slutet som vi lyckas vinna, säger den inhoppande hemmamålvakten Anton Bladh.

Anton Bladh må ha varit en starkt bidragande faktor till de två poängen som bärgades. Tungan på vågen i denna match var däremot högernian Filip Olsson som också fick pris som matchens bästa spelare. Olsson själv var allt annat än nöjd med lagets insats men som kände att de två poängen var det viktigaste i denna matchen.

- Det är klart att det är kul att få pris som matchens lirare, men känslan förstörs lite av att vi som lag inte kommer upp i nivå överhuvudtaget. Vi låter de göra mål alldeles för enkelt och är för oskarpa framför mål, säger högernian som inte vill sväva iväg längre än nödvändigt.

- Jag vill ta denna säsongen först och främst, vi har väldigt viktiga och roliga matcher kvar att spela. Det jag kan säga är att det krävs något väldigt bra för att jag skulle lämna detta härliga gäng till nästa säsong, avslutar matchhjälten Filip Olsson.

Åhus Handboll tog alltså två planenliga poäng i denna match mot tabelljumbon H65 Höör, och är i allra högsta grad med i kampen om de positiva kvalplatserna. Nästa hemmamatch i jakten på dessa platser spelas fredagen den 8/3, 19:30, då man gästas av H43 Lund.