ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Åhus Handboll föll i dramatisk nyckelmatch
2019-01-18

Fredagskväll, hemmamatch i Sånnahallen. Helgerna har under säsongen allt som oftast inletts med handbollsmatch för herrarna, och som tidigare även har inneburit två nya poäng för Åhus Handboll. Detta mönstret bröts dock under kvällen då Kävlinge HK gästade Sånnahallen. Hemmalagets misstag blev allt för kostsamma och det var inte gästerna, som vann med 20-21 sena med att straffa.

Matchen i sig började i ett långsamt tempo där matchen präglades av mycket tekniska fel och missade avslut från båda lagen. Hemmalaget hängde dock med i matchen inledningsvis tack vare ett starkt försvarsspel och målvaktsspel från den för dagen startande Hugo Tillberg. Offensivt gick spelet i stå och kreativiteten lös med sin frånvaro, där det mestadels var individuella prestationer som präglade hemmalagets spel. Detta gjorde i sin tur att Kävlinge kunde gå upp till en fyramålsledning efter cirka 20 minuters spel. Det fina försvarsspelet från inledningen var som bortblåst, och detta kunde det rutinerade bortalaget utnyttja. Tack vare lite goda intentioner kunde Åhus trots allt putsa till siffrorna till 9-12 när lagen gick till halvtidspaus.

I halvlek var publiken måttligt roade. Spelet hackade, och slarvet var påtagligt. Det förväntades en rejäl uppryckning till den andra halvleken, och publiken fick verkligen svar på tal. Åhus och framförallt Hannes Rantatalo satte tonen direkt i den andra halvleken, och tack vare bland annat tre mål från just Rantatalo kunde man gå upp till 13-13 efter cirka fyra minuter av den andra halvleken.

Efter denna inledning var det många som trodde att hemmalaget skulle lyckas bärga ytterligare en seger - men då gick luften ur hemmaspelarna och Kävlinge kunde gå upp till en ledning med fyra mål efter cirka 15 minuter av den andra halvleken. En ledning som man sedan aldrig släppte, trots att Åhus Handboll sannerligen gav matchen nerv och man förlorade till slut med ett mål. Den spelare som i mångt och mycket var en direkt anledning till att matchen ändå blev jämn var inhopparen och bollkonstnären Isaac Björklund, som var måttligt road över resultatet.

-Det känns otroligt surt just nu, man kan inte vara nöjd efter en insats som denna. Vi slarvar alldeles för mycket som lag både offensivt och defensivt. Vi missar för mycket avslut och slänger bort för många bollar. Vi släpper förvisso bara in 21 mål trots slarv, och det bör vara räcka för att vinna en match som denna. Personligen känner jag att jag själv måste våga mer, till exempel genom att testa mitt eget skott lite mer, även om jag nästan föredrar en assist mer än ett mål, menar alltså den 18-åriga mittnian som har förhoppningar inför framtiden gällande sin egen roll.

-Det är klart man vill spela så mycket som möjligt i varje match. Man har så otroligt roligt när man spelar med grabbarna i laget, vi är ett otroligt härligt gäng och vi har väldigt kul med varandra både på och utanför planen. Jag har dock full förståelse för tränaren och de beslut han tar, och det är bara att göra det så bra som möjligt, så kommer chanserna att dyka upp, avslutar Isaac Björklund som fullt välförtjänt blev utsedd till matchens lirare.

Hemmasviten är alltså bruten, men det finns ingen tid att hänga med huvudena för det. Kom och kolla när nästa hemmasvit inleds lördagen den 26/1 klockan 16.00 då anrika HK Drott står för motståndet.