ÅHUS HANDBOLL
- mer än bara handboll -
Flickor -04 tvåa i Arena cup
2018-10-29

Handbollshelgen tjuvstartade redan på fredagen med en seriematch mot Eslöv, där vi efter en stark start blev lite oroliga och tillställningen blev onödigt jämn. Vi lyckades tillslut gå vinnande med 22-21.

Kl 11:30 på lördagen samlades vi i Kristianstad Arena för att ta oss an Malmö HK. Gruppen totalt såg riktigt tuff ut på förhand. Då vi tidigare säsonger i princip inte slagit mer än ett av lagen.

Malmö HK hade dock inte riktigt samma uppställning som vi är vana att möte och det blev en relativt lätt vinst med 14-6.

Vår andra match var ett lokalderby mot Vinslöv HK, som vi mött vid flertalet tillfällen och där vi mycket sällan har dragit det längsta strået. Vi fick tyvärr inte träff i försvaret under de första minuterna och hamnade i underläge med 5 mål. Sakta lyckades vi arbeta oss in i matchen och med 5 minuter kvar var vi endast 2 mål efter och spelade mycket bra både bakåt och framåt, men våra motståndare hade en grym målvakt som efter flertalet frilägesräddningar lyckades behålla Vinslövs avstånd i målprotokollet.

På lördagskvällen avslutade vi i Fröknegårdshallen med att möte ett av Önneredslagen. Vi fick oss en riktig lektion i hur man kontrar. Efter en jämn start blev vi lite osäkra i avsluten och då straffade de oss 6 gånger i rad och tyvärr sprang matchen ifrån oss.

Söndagsmorgonen startade arla med derbymatch kl 08:30 mot Kristianstad HK. Inte heller den blev riktigt med det flyt vi hoppades, men vi kom undan med blotta förskräckelsen och vann med 14-11.

Då vissa av lagen i gruppen endast spelat en match under lördagen fick vi vänta relativt länge innan vi visste på vilken plats vi hamnat i gruppen. Då Vinslöv förblev obesegrade i gruppen och att Önnered, som slog oss, även slog Kristianstad och Malmö så hamnade vi på 3:dje plats och skulle spela kvartsfinal kl 16:00 mot H43 i Slättängshallen. Vi fick riktigt bra träff bakåt och drog ifrån till en 5 målsledning efter 15 minuters spel och kunde relativt lugnt spela av matchen till vinst 12-9.

Detta ledde oss snabbt tillbaka till Kristianstad Arena och en ny drabbning mot Vinslöv som dittills var obesegrade. Vi hade ju lärt oss ett och annat i vår första match och med brinnande revanschlusta lyckades vi fullständigt pulverisera Vinslövs anfallsspel och vår målvakt Astrid var fullständigt brilliant. Efter 17 minuter hade vi endast släppt in 4 bollar och själva gjort 11 och Vinslöv var ett slaget lag både på resultattavlan och som lag och vi var plötsligt i final.

Det blev ett nytt Önneredslag som stod för motståndet i finalen. Vi fick en bra start och såg riktigt farliga ut. Tyvärr lyckades deras målvakt göra oss lite oroliga i avsluten och vi fick inte stopp på deras kanter. Slutresultatet blev tyvärr 11-14.

I det stora hela en väldigt bra turnering. Laget har verkligen tagit ett bra steg framåt i sin utveckling. Det är framförallt lagets följsamhet och aggressivitet i försvaret samt sättet, att i fart, satsa i rätt och spela bollen vidare som utvecklats. Riktigt roligt att se.